Nina Táborská Rôzne

Spojili príjemné s užitočným: Na pomoc deťom bežali desiatky ľudí + FOTO

Desiatky ľudí, medzi nimi aj rodičia s deťmi, známe osobnosti a zástupcovia firiem na Slovensku dnes bežali na pomoc deťom v núdzi. Linka detskej istoty pri Slovenskom výbore UNICEF organizovala 7. ročník charitatívneho behu s názvom "21 km pre deti" na Partizánskej lúke v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Spojili príjemné s užitočným: Na pomoc deťom bežali desiatky ľudí + FOTO
Zdroj: TASR

Zapojiť sa a pomôcť deťom, ktoré sú odkázané na pomoc iných, sa mohli všetci – deti, rodiny, dospelí, zo Slovenska aj z iných krajín.

Hlavným behom akcie bol polmaratón (21 km) s účasťou limitovanou vekom nad 18 rokov. Menej trénovaní bežci odbehli sedem alebo tri kilometre dlhú trať. Okrem toho sa organizoval aj rodinný beh. Peniaze vybrané na štartovnom poputujú LDI.

Linka detskej istoty pod Slovenským výborom UNICEF funguje na Slovensku anonymne a bezplatne. Deti sa na ňu môžu dovolať cez telefónne číslo 116 111. LDI tiež prevádzkuje Rodičovskú linku, Sociálno-právnu poradňu či Linku pre nezvestné a sexuálne zneužívané deti (telefónne číslo 116 000). Jej pracovníci zabezpečujú aj ambulantné poradenstvo v rámci svojho krízového strediska.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: V Bratislave odštartovala najväčšia prehliadka remesiel a ľudového umenia

21 kilometrov pre deti
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM