Rôzne

Benefičná akcia na pomoc utečencom v Sýrii: V Bratislave sa bude 24 hodín nonstop veslovať, zapojiť sa je možné za príspevok

Viac ako 3,3 milióna Sýrčanov, z ktorých zhruba polovicu tvoria deti, opustili svoje domovy a snažia sa prežiť v utečeneckých táboroch. Niekoľko stoviek ľudí, ktorí prišli o domovy a často aj svojich príbuzných či priateľov, žije aj v sýrskej púšti, v centre Deir Mar Elian v Qaryatayne.

Ilustračný obrázok k článku Benefičná akcia na pomoc utečencom v Sýrii: V Bratislave sa bude 24 hodín nonstop veslovať, zapojiť sa je možné za príspevok
Zdroj: Dnes24.sk

Sú medzi nimi deti, starci a stareny, chorí i zranení. Práve im sa snažia pomôcť dobrovoľníci, ktorí pripravili 24-hodinovú akciu na podporu spomínaného centra s názvom Veslovanie pre Sýriu.

„V piatok 20. marca o 14,00 hod. otvoríme priestory Teologickej fakulty Trnavskej univerzity na Kostolnej ulici v Bratislave a do nasledujúceho popoludnia privítame každého, kto sa rozhodne vyjadriť podporu utečencom v Sýrii. Počas 24 hodín budú k dispozícii veslárske trenažéry. Na nich sa budú nonstop striedať tí, ktorí chcú takto vyslať odkaz nielen na Blízky východ, ale do celého sveta," hovorí dekan fakulty Miloš Lichner.

Veslári by sa na trenažéroch mali striedať v 20-minutových slotoch, ktoré si môžu vydražiť na veslovanie.Lu­diaLudom.sk. Vyvolávacia cena sa pohybuje od jedného do 20 eur, v závislosti od času, kedy príde podporovateľ na rad.

„Veslovanie pre Sýriu nie je len bežná zbierka. Spojenie zbierky s fyzickou aktivitou, ktorej cieľom je ukázať účasť na utrpení utečencov, je unikátne nielen v slovenských podmienkach. Celá suma, ktorú získame z elektronických aukcií časových slotov, putuje na podporu zdravotníckeho centra Deir Mar Elian. Podporiť ho prirodzene môžu donori aj cez darcovský portál www.LudiaLudom.sk/Syria. Príspevky budeme zbierať i počas samotného podujatia," vysvetlil riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška.

Draženie na veslovanie.lu­dialudom.sk je veľmi jednoduché. Záujemca si vyberie konkrétny časový úsek, klikne naň a ponúkne vyvolávaciu či ľubovoľnú sumu. Voľné časové úseky sú označené zelenou farbou, tie biele sú už obsadené. Ak veslár nemá trpezlivosť slot dražiť, môže ponúknuť aj stanovené podanie, ktorým získa časový úsek okamžite. Zaplatí ale o čosi viac.

Všetky aukcie končia 17. marca večer. Vydražitelia s najvyšším podaním budú následne informovaní emailom, ktorý bude obsahovať aj link na platobnú stránku. Sumu za veslovanie budú môcť zaplatiť cez svoj internetbanking alebo platobnou kartou. O platbe dostanú certifikát mailom, ktorým sa preukážu na podujatí.

O výsledkoch verejnej zbierky aj sume príspevkov cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk budú po skončení podujatia informovať jeho organizátori – Teologická fakulta Trnavskej univerzity a ĽUDIA ĽUĎOM, n.o.

Možnosť zapojiť sa do nonstop veslovania si môžete vydražiť na veslovanie.Lu­diaLudom.sk

Prispieť na zdravotnícke centrum v Deir Mar Elian v Sýrii môžete cez www.LudiaLudom.sk/Syria

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM