Aktualizované Rôzne Správy

Bazilejskí fanúšikovia vedia urobiť "spúšť": Polícia bude počas zápasu v STREHU

Mestská polícia bude vo štvrtok večer v Bratislave monitorovať situáciu okolo Národného futbalového štadiónu aj dronmi.

Ilustračný obrázok k článku Bazilejskí fanúšikovia vedia urobiť "spúšť": Polícia bude počas zápasu v STREHU
Zdroj: Facebook.com/Mestská polícia Bratislava

Mestská polícia Bratislava bude situáciu v okolí Národného futbalového štadióna (NFŠ) pre večerný (16. 3.) zápas Slovan – Bazilej monitorovať aj z výšky pomocou dronov. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Tvrdé jadro fanúšikov

Aj napriek tomu, že zápas nie je kvalifikovaný ako rizikový, sme pripravení aj na prípadný príchod takzvaného tvrdého jadra bazilejských fanúšikov,“ uviedla bratislavská mestská polícia s tým, že tí počas nedávneho zápasu s iným švajčiarskym futbalovým tímom zanechali v meste domáceho klubu svojím vyčíňaním „spúšť“.

Aj preto je bratislavská mestská polícia preventívne vo zvýšenej pohotovosti.

V lokalite Tehelného poľa budú najmä policajti z útvaru zásahovej jednotky a kynológie aj so služobnými psami. V prípade potreby prídu pomôcť aj hliadky z ostatných bratislavských okresných veliteľstiev.

Polícia odporúča fanúšikom využiť parkoviská v širšom okolí a k štadiónu sa presúvať prioritne verejnou dopravou. Pripomína aj linku mestskej polície na čísle 159. „Ak sa stanete svedkami páchania protiprávneho konania, informujte nás o tom. Môžete tak zabrániť ohrozeniu života, zdravia a aj väčším škodám,“ vyzvali policajti.

Obmedzenia v doprave

Na bezpečnosť bude dohliadať aj štátna polícia. Prijala preto viaceré opatrenia. Dotknú sa aj vodičov v okolí štadióna.

Obmedzenia v doprave sa budú týkať najmä ulíc Bajkalská (od križovatky s Vajnorskou ulicou v úseku po Trnavskú cestu), Príkopová, Tegelhoffa a Kalinčiakova.

Občanov žiadame, aby rešpektovali prípadné pokyny a výzvy polície a boli ohľaduplní voči ostatným. Na narušenia verejného poriadku a obmedzenia v cestnej premávke, spôsobené zo strany fanúšikov oboch klubov, budú policajti adekvátne reagovať a využijú všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy,“ uviedla polícia.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM