Adriana Banásová Rôzne

Autobusy RegioJetu začali premávať. Zistili sme na vlastnej koži, ako sa s nimi cestuje

Súkromná autobusová spoločnosť RegioJet zahájila včera, 2. februára, svoje prvé cesty na trase Banská Bystrica- Nitra – Bratislava. My sme si cestu smerom z Nitry do Bratislavy vyskúšali tiež. Prečítajte si, ako sa nám služby spoločnosti pozdávali.

Ilustračný obrázok k článku Autobusy RegioJetu začali premávať. Zistili sme na vlastnej koži, ako sa s nimi cestuje
Zdroj: Dnes24.sk

Nová autobusová spoločnosť, ktorá žiadala o licenciu ešte v auguste minulého roku sa konečne dočkala. Premiérová jazda odštartovala včera o 5:30 z Banskej Bystrice, posledná v ten deň o 19:30 v opačnom smere.

Autobusy RegioJetu sa prakticky od autobusov Student Agency, pod ktorú spoločnosť patrí, nelíšia. Ak by sme ich mohli porovnať, tak vonkajším aj vnútorným vzhľadom, ako aj službami sú takmer totožné. Nám sa však nový autobus zdal o niečo dlhší, s čím mal aj vodič autobusu mierny problém. Na stanici v Nitre musel niekoľkokrát vycúvať, aby sa do úzkej zastávky autobus vmestil.

„Celý deň sa mi cestovalo dobre, až na večer v Nitre. Naše autobusy sú dlhšie a tam je tá prvá zastávka trošku nedomyslená. Problémom sú tiež vysoké obrubníky.“ uviedol vodič autobusu.

Za študentský lístok sme na mieste zaplatili 2,6 eura, za obyčajný lístok 4 eurá. Pokiaľ si zakúpite kreditový, otvorený alebo elektronický lístok, je možné so spoločnosťou cestovať aj lacnejšie.

Prečítajte si tiež: Autobusy RegioJetu začnú z Bratislavy premávať už o pár dní: Vieme, ako budú jazdiť!

Pred nástupom na palubu nás privítala stevardka, ktorá sa o pohodlie cestujúcich starala počas celej cesty. Interiér autobusu je pohodlný a sedačky sú široké, takže nemusíte „bojovať“ s nedostatkom miesta. Autobusy sú vybavené bezpečnostnými pásmi, ktoré sme na základe vyzvania museli použiť.

Služby na úrovni

V cene lístka máte podobne, ako v autobusoch Student Agency zahrnutý teplý nápoj- kávu, čaj alebo čokoládu a dennú tlač, ktorú si môžete po príchode do cieľa nechať. Ak vás nezaujíma spravodajstvo v novinách, môžete si prelistovať aj vlastný magazín spoločnosti.

Každé jedno kožené sedadlo autobusu je vybavené dotykovou obrazovkou so širokou ponukou filmov pre dospelých aj deti, klasickou aj modernou hudbou, hrami. Môžete tiež sledovať online televízne vysielanie alebo počúvať rádio. Pokiaľ nemáte vlastné slúchadlá, nemusíte zúfať. Stevardka vám ich na začiatku cesty ochotne ponúkne.

Všetky uvedené vymoženosti obrazoviek boli síce fajn, no mali jeden háčik. Počas cesty mala posádka trochu problém so softvérom, ktorý sa neustále reštartoval, takže z pozerania filmov či počúvania hudby nebolo v ten večer nič.

Výhodou autobusu je aj elektrická zásuvka v každej „dvojke“, takže počas cesty si pokojne môžete dobíjať notebook či telefón. Ak potrebujete počas cesty pracovať, môžete sa napojiť na skutočne rýchle wifi pripojenie.

Osobne sme boli trochu prekvapení, koľko málo ľudí novú linku v ten večer využilo. Autobus bol v čase 18:15 na trase Nitra – Bratislava takmer prázdny. „Nakoľko je to prvý deň, ľudia sa ešte len s našimi službami zoznamujú.“ skonštatoval vodič autobusu.

autobusy RegioJetu
6
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM