Nina Táborská Krimi

Auto nie je výklad! Myslite na to predtým, ako ho opustíte. Inak môžete dopadnúť aj takto...

Zlodeji ani počas letných mesiacov neoddychujú. Naopak, využívajú nepozornosť ľudí na páchanie trestnej činnosti. Odparkované auto s osobnými vecami na sesdadlách je lákadlom a veľakrát aj zlatou baňou pre dlhoprstých.

Ilustračný obrázok k článku Auto nie je výklad! Myslite na to predtým, ako ho opustíte. Inak môžete dopadnúť aj takto...
Zdroj: TASR

V nedeľu sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do jedného z áut zaparkovaného popri poli pri jazere Zlaté piesky. Z vozidla následne zlodej ukradol 3 kožené tašky spolu v hodnote 150 eur, v ktorých sa nachádzali osobné doklady, bankomatová karta a rôzne zľavové karty, finančnú hotovosť vo výške 1.200 eur, gastrolístky v hodnote 130 eur, zväzok kľúčov, zlatý náramok v hodnote 600 eur, osobné doklady troch rodinných príslušníkov, mobilný telefón v hodnote 800 eur a ďalší mobilný telefón v hodnote 300 eur. „Slušný lup“, čo poviete?

„Majiteľovi vznikla škoda približne 3.200 eur. Poverený príslušník v uvedenom prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Polícia po páchateľovi a odcudzených veciach pátra,“ povedala pre Bratislava24.sk Lucia Mihalíková z oddelenia komunikácie a prevencie PZ v Bratislave.

Prečítajte si tiež: Zlodej ukradol zo šatne fitnescentra takmer 15-tisíc eur

Ako dodala, zodpovedným prístupom a rešpektovaním odporúčaní môžete ochrániť svoj majetok a zabrániť prípadnému vlámaniu sa do vášho motorového vozidla. „Preto verejnosti odporúčame, aby ani pri krátkom opustení nenechávali vo vozidle, doklady, peniaze, telefón, peniaze, tašky a kabelky, oblečenie a pod. Tieto veci nie je vhodné ani ukladať do kufra, treba ich radšej nosiť pri sebe,“ dodala Mihalíková.

Polícia radí

Pri ukladaní vecí do úložných priestorov si totižto ľudia nevšímajú, že ich niekto pozoruje a zlodej tak má prehľad o tom, čo sa vo vozidle nachádza. Pri opúšťaní zaparkovaného vozidla je vhodnejšie, ak sa nespoliehate len na diaľkové ovládanie a centrálne uzamykanie, ale uzamknutie vozidla skontrolujte aj mechanicky.

Na parkovanie je potrebné uprednostniť strážené a osvetlené parkoviská. V prípade, ak po návrate k vozidlu zistíte, že niekto do neho niekto násilím vnikol, je dôležité do vozidla nenastupovať, ničoho sa nedotýkať a odcudzené veci zisťovať len pohľadom. Zabránite tak zničeniu stôp!

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM