Tlačové správy

Apple Watch 8. Toto vaše hodinky nevedia

Zoznámte sa s najnovšími funkciami Apple Watch 8 a poznajte odolnosť Apple Watch Ultra. Všestrannejšie smart hodinky by ste len ťažko hľadali.

Ilustračný obrázok k článku Apple Watch 8. Toto vaše hodinky nevedia
Zdroj: NAY

Na jeseň technologický inovátor zo Silicon Valley predstavil nový rad hodiniek Apple Watch 8 spolu so svojou osekanou verziou Apple Watch SE 2. generácie. V roku 2022 k nim do tretice pridal aj nový model Apple Watch Ultra, ktorý podľa recenzií patrí k tým najodolnejším na svete. Apple Watch hodinky skrátka nezaháľajú a idú stále vpred.

Apple Watch 8 s teplomerom u­pozorňuje na výkyvy

Hneď prvá informácia, na ktorú pri sledovaní parametrov novej série Apple Watch 8 narazíte, je, že až k tak veľkej inovácii oproti Apple Watch 7 nedošlo. Nedajte sa však touto informáciou zmiasť.

Nový model smart hodiniek Apple Watch 8 síce funguje na minuloročnom čipsete 8, čo mnohých sklamalo, ale má aj viacero vylepšení. Apple Watch 8 sa napríklad pýši novým senzorom teploty. Nie je to lekársky teplomer v pravom slova zmysle. Senzor teploty sa v hodinkách Apple Watch zameriava na netypické výkyvy a ďalej ich využíva na analýzu – napríklad pri určení ovulácie u žien.

Vedeli ste, že?

Presnosť nového senzoru teploty má takmer nulovú odchýlku.

Apple Watch 8 a ďalšie nové funkcie

Okrem nového teplomera majú smart hodinky Apple Watch 8 tieto vylepšenia:

  • Funkcia Always-On – neustále monitoruje napríklad okysličenie krvi, tep, spánok a EKG.
  • Crash Detection – hodinky spoznajú, že ich majiteľ mal nehodu a dokážu v prípade núdze zavolať pomoc.
  • Navýšenie kapacity batérie – Apple Watch 8 vydržia pri plnom chode 18 hodín a v móde šetrenia 36 hodín.

Apple Watch Ultra prežijú pád aj klince

Ako už z názvu vyplýva, Apple Watch Ultra patria k tým najodolnejším smart hodinkám, aké existujú. Sú vyrobené z takmer nezničiteľných materiálov. Samotné telo Apple Watch Ultra tvorí titán, ktorý zvládne aj tie najextrémnejšie podmienky. Odolnosť doplňuje rovný displej chránený titánovým rámom, ktorý sa len tak nepoškriabe.

Silu Apple Watch Ultra dokazujú aj prvé testy – zvládnu pád či konfrontáciu s klincami. Pri úderoch kladiva sa najprv zničí stôl, na samotné hodinky dôjde až po ňom.

Zdroj: YouTube.com

Smart hodinky Apple Watch Ultra tak oslovujú predovšetkým outdoorových nadšencov a všetkých, ktorí hľadajú hodinky s veľkým displejom a výbornou výdržou. Tento model má totiž výdrž 36 hodín, čo je na športové hodinky pekný výkon.

Apple Watch Ultra vs. Apple Watch 8

Zdroj: NAY

Samozrejmosťou pri najnovších modeloch smart hodiniek Apple Watch je široká škála sledovania športových aktivít. Ich veľkou nevýhodou naďalej ostáva nekompatibilnosť hodiniek s mobilmi mimo konglomerát Apple.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: NAY
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM