Rôzne

Akú tvár by dali Miletičke študenti Fakulty architektúry STU?

Ako by vyzerala Miletička, keby všetko záležalo od fantázie študentov? Pozrite si na výstave v Ružinove.

Ilustračný obrázok k článku Akú tvár by dali Miletičke študenti Fakulty architektúry STU?
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Vo vstupnej hale Domu kultúry Ružinov je do 4. júla 2017 výstava ateliérových prác študentov Fakulty architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave s názvom Nová tvár „Miletičky“. Bratislava24.sk informovala Marianna Šebová, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov.

Práce študentov

Výstavu otvorili starosta Ružinova Dušan Pekár a dekanka fakulty architektúry doc. Ing. arch. Ľubica Vitková, PhD. Ide o 13 prác študentov, v ktorých navrhovali nové využitie územia známeho trhoviska na Miletičovej ulici.

„Spolupráca s fakultou bola pre nás niečím novým. Práca, ktorú odviedli študenti pod vedením skúsených pedagógov fakulty bola zmysluplná a priniesla nové pohľady a podnety do ďalšej diskusie o budúcej podobe a využití územia. Študenti priniesli nové koncepčné riešenia napríklad v rámci dopravy, ktoré boli skôr vizionárskeho charakteru, ale aj nápady, ktoré nie sú tak náročné na realizáciu a veríme, že budú pre nás inšpiráciou pri hľadaní riešení každodenných problémov,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár. Mestská časť Bratislava-Ružinov obstaráva pre lokalitu trhovisko Mieltičova územný plán zóny, ktorý je vo fáze prieskumov a rozborov.

Nová tvár Mieltičky

Ružinov uzatvoril s Fakultou architektúry STU v Bratislave v roku 2016 dohodu o spolupráci. Cieľom tejto dohody je vzájomná spolupráca v oblasti architektúry, urbanizmu, územného plánovania, záhradnej a krajinnej architektúry. Prvou príležitosťou overenia spolupráce bolo riešenie územia trhoviska na Miletičovej ulici.

Výsledkom je zborník 13 prác študentov, v ktorých navrhovali možné využitia tejto lokality. Všetky práce spolu s modelmi sú vystavené do 4. júla 2017 v Dome kultúry Ružinov na Ružinovskej 28. Zároveň majú návštevníci možnosť priamo na výstave „Nová tvár Mieltičky“ zahlasovať za návrh, ktorý ich najviac zaujal. Hlasovať sa dá aj prostredníctvom dotazníka na internetovej stránke mestskej časti www.ruzinov.sk v sekcii aktuality.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM