Nina Táborská Samospráva

Ako sú na tom chodníky vo vašej mestskej časti? Petržalčania v tom majú jasno

Bez problémov by mala snehovú nádielku zvládnuť bratislavská Petržalka, ktorá prijala nové Všeobecne záväzné nariadenie určujúce, kto a aké komunikácie má čistiť od snehu a poľadovice. O tom, ako bude fungovať tento systém v praxi, sa môžete presvedčiť už teraz.

Ilustračný obrázok k článku Ako sú na tom chodníky vo vašej mestskej časti? Petržalčania v tom majú jasno
Zdroj: TASR

Aby sa obyvatelia najväčšej mestskej časti mohli lepšie zorientovať kto sa má o jednotlivé komunikácie starať, pripravila mestská časť prehľadnú mapu s farebne rozlíšenými verejnými priestranstvami. Mapa je celoročne dostupná každému obyvateľovi najväčšej bratislavskej mestskej časti.

Samospráva pristúpila k spresneniu povinností a zadefinovaniu priestorov z dôvodu nejednoznačnosti pôvodného znenia nariadenia, čím vznikali spory o tom, kto z oprávnených sa má o čistotu verejného priestranstva postarať.

Zimnú službu vykonáva mestská časť prostredníctvom svojej príspevkovej organizácie – Miestneho podniku verejnoprospešných služieb. „Posypový materiál je naskladnený v objeme 50 ton. O čistotu sa stará deväť strojov, dve dispečerské vozidlá a tri obslužné vozidlá,“ informuje Michaela Platznerová z kancelárie starostu Petržalky. Podľa nej je v pohotovosti podľa potreby dvadsať zamestnancov.

Obyvateľom je okrem toho k dispozícii telefonická linka zimnej služby 0905 902 254, na ktorú sa Petržalčania môžu obrátiť počas celých 24 hodín.

Ostatné mestské časti takúto mapu svojim obyvateľom neponúkajú. V prípade, že sa obyvatelia chcú informovať o tom, kto spravuje konkrétne komunikácie, môžu sa obrátiť na miestny úrad.

Čo robiť ak chodník nie je upravený, či v prípade, že sa pošmyknete a zraníte sa dočítate TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM