Nina Táborská Samospráva

Ako je Bratislava prichystaná na zimu? Pripravených je takmer 1300 ton posypového materiálu

Bratislavský samosprávny kraj má na zimnú údržbu zatiaľ pripravených takmer 1300 ton posypového materiálu. Ten sa má podľa potreby dopĺňať. Informovala o tom tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.

Ilustračný obrázok k článku Ako je Bratislava prichystaná na zimu? Pripravených je takmer 1300 ton posypového materiálu
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj ma dispečerské strediská v každom regióne. Preto tvrdí, že vie na situáciu na cestách reagovať okamžite. Podľa Beňadikovej sobotné sneženie v Bratislave a okolí naštartovalo zimnú sezónu pre 36 mechanizmov a 41 pracovníkov.

„Pondelňajšie celodenné sneženie znamenalo posyp 1636 kilometrov ciest. Len v Bratislave a jej okolí počas dňa spotrebovali 18 ton posypového materiálu. Počas nočného sneženia v okolí Pezinka sa spotrebovalo 56 ton na 431 kilometroch,“ spresnila Beňadiková.

Zimnú údržbu v kraji zabezpečuje správca ciest druhej a tretej triedy Regionálne cesty Bratislava. Na starosti má posyp vozoviek, odstraňovanie snehu z ciest, cestných prekážok, službu a pohotovosť či zimné značenie a ochranu pred závejmi. RCB spravuje 511 kilometrov ciest druhej a tretej triedy a 130 mostov, ktoré sú vo vlastníctve BSK.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM