KAW Rôzne Správy

Ak na Dobrom trhu kúpite Mačku vo vreci, urobíte niekoľko skvelých vecí naraz

Predvianočný Dobrý trh sa koná v online verzii. Napriek tomu na ňom nakúpite kopu úžasných vecí a vecičiek od lokálnych výrobcov.

Ilustračný obrázok k článku Ak na Dobrom trhu kúpite Mačku vo vreci, urobíte niekoľko skvelých vecí naraz
9
Galéria
Zdroj: Dobrý trh

Všetko dobré! To je heslo zimnej edície bratislavského Dobrého trhu, ktorá vzhľadom na opatrenia súvisiace s pandémiou, prebieha v online priestore. Verejnosť si môže na webovej stránke organizátorov objednať tzv. Mačky vo vreci – tematické vianočné balíky naplnené lokálnymi produktami. Objednané balíčky si môžu prísť návštevníci osobne vyzdvihnúť už túto nedeľu, 13. decembra do susedských prevádzok v okolí Námestia SNP.

Podpora tých, ktorí to potrebujú

Dobrý trh týmto spôsobom podporuje lokálnych producentov, ktorí z dôvodu zrušenia verejných podujatí prichádzajú o značnú časť zisku. Dobrý trh pohotovo zareagoval už pri prvej vlne pandémie, kedy sa sústredil na zostavenie webstránky www.dobrytrhonlajn.sk, kde s pomocou trhovníkov spustil predaj Mačiek vo vreci.

Predajcovia sa prezentujú online

Tohtoročný zimný online predaj má hneď niekoľko pozitív – produkty do Mačiek vo vreci organizátori odkúpili priamo od predajcov. Predajcovia sú prezentovaní aj na sociálnych sieťach prostredníctvom krátkych dokumentov, kde môže verejnosť spoznať tváre, ktoré za značkami stoja, prostredie, v ktorom tvoria a proces, ako vzniká produkt.

Lokálne produkty ako exkluzívne potraviny, prírodnú kozmetiku, dizajnové doplnky, oblečenie, hračky pre deti aj umenie, budú zabalené vo vianočných Mačkách vo vreci pre rodinu a blízkych. Novinkou sú vianočné balíčky pre zamestnancov firiem. Existuje tiež možnosť nezištne podporiť aktivity Dobrého trhu kúpou Dobrej mačky, čím sú podporovatelia automaticky zaradení do žrebovania o lokálne produkty.

Ekologické Vianoce

Občianske združenie Punkt, pod hlavičkou ktorého Dobrý trh vznikol, sa už dlhé roky zaoberá nepriaznivými vplyvmi na životné prostredie a hľadá riešenia, ako eliminovať odpad. Na Dobrom trhu sa preto separuje, gastroprevádzky nepoužívajú iný riad, než kompostovateľný a merchandising Dobrého trhu vzniká upcykláciou tričiek zo second-handu.

Dobrý trh aj online adventný kalendár plný tipov, ako sa na Vianoce správať ohľaduplne ku prírode a neplytvať. Zimný online predaj teda pokračuje v myšlienke trvalej udržateľnosti, a preto podali pomocnú ruku komerčné spoločnosti, ktoré na zabalenie Mačiek vo vreci ponúkli škatule používané pri transporte produktov. Nákupom produktov lokálnej výroby verejnosť podporuje domácu ekonomiku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM