ELA Rôzne

Airbusom z Bratislavy za EXOTIKOU: Priame lety na Kubu, do Dominikánskej či Vietnamu, FOTO

Bratislavské letisko neustále posilňuje svoju pozíciu ako významný hráč v leteckom priemysle. S novými priamymi letmi do exotických destinácií sa stáva centrom cestovateľských túžob pre Slovákov.

Ilustračný obrázok k článku Airbusom z Bratislavy za EXOTIKOU: Priame lety na Kubu, do Dominikánskej či Vietnamu, FOTO
Zdroj: Facebook.com/CK Fischer

Od opulentných pláží Zanzibaru a fascinujúcich kultúr Spojených Arabských Emirátov po nádhernú prírodu Ománu, Bratislava poskytuje pohodlné a rýchle spojenie so svetom exotiky.

Slováci môžu v posledných časoch cestovať oveľa jednoduchšie a pohodlnejšie, cestové kancelárie sa doslova predbiehajú v ponuke zaujímavých dovolenkových destinácií a Slovákom sa tak otvárajú možnosti cestovania a spoznávania nových krajín priamymi letmi z Bratislavy, Košíc či Popradu. No cestujúci z Letiska M. R. Štefánika sa môžu teraz dostať do ďalekej exotiky.

Airbusom na Kubu

Veľkou novinkou je, že od 25. októbra sa Slováci pohodlne dostanú z Bratislavy moderným Airbusom A350 –900 do obľúbenej destinácie Kuba. Tým istým Airbusom sa dostanete po novom aj do Dominikánskej republiky a v ponuke CK je s priamym letom z Bratislavy aj málo poznaný Vietnam.

Bratislavské letisko M. R. Štefánika totiž dostalo oficiálne povolenie od Dopravného úradu na prevádzku širokotrupých lietadiel na diaľkové lety.

Spustenie diaľkových letov z nášho medzinárodného letiska je považované za historický míľnik v rámci našej leteckej dopravy. „Otvárajú sa tak dvere aj ďalším interkontinentálnym destináciám. Slováci tak majú možnosť letieť do exotických krajín nielen z okolitých štátov, ale aj priamo z Bratislavy. S mojimi kolegami máme za sebou náročnú prípravu na prevádzku takýchto lietadiel, ktorá zahrnovala vypracovanie nových bezpečnostných postupov či úpravu letiskovej infraštruktúry,“ uviedol generálny riaditeľ bratislavského letiska Dušan Keketi.

Moderné lietadlo

Kontrakt na zimnú sezónu 2023/2024 uzavrela cestovná skupina DER Touristik SK so španielskou leteckou spoločnosťou World2Fly za vyše 21 miliónov eur.

Sériové charterové linky budú lietať trikrát do týždňa, a to v utorky do kubánskej destinácie Santa Clara, stredy do dominikánskej Punta Cana a štvrtky na vietnamský polostrov Phu Quoc.

Lietadlo Airbus A350–900 má kapacitu 432 pasažierov. Výmenu vzduchu na palube lietadla zabezpečuje moderný filtračný systém a vďaka nižšiemu tlaku v kabíne sa znižuje aj únava, informovala Tóthová. Ako dodala, ide o najtichšiu kabínu zo všetkých súčasných lietadiel, hladina hluku na palube je totiž len 59 decibelov.

„Toto všetko sme zvažovali, keď sme si vyberali partnera pre naše diaľkové lety. Budeme mať k dispozícii úplne nové lietadlo, takže verím, že už samotný let bude pre klientov skvelým zážitkom. Vďaka vlastnostiam lietadla navyše budeme schopní ponúknuť aj najlepšiu cenu,“ uviedol pre Teraz.sk uzavretý kontrakt Jiří Jelínek, predseda predstavenstva skupiny DER Touristik Eastern Europe.

Prečítajte si aj:

Dnes večer u nás pristál historicky prvýkrát Airbus A350-900, s ktorým od nás môžete odletieť na 🇨🇺 Kubu, do 🇩🇴...

Posted by Letisko Bratislava / Airport Bratislava on Monday, October 23, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM