Tlačové správy

Zvýšte efektivitu v sklade

Každý podnikateľ, ktorý pre svoj biznis potrebuje sklad, vie o tom, aká je dôležitá efektivita a organizácia. Pretože, keď máte neporiadok v sklade, to sa automaticky rovná, že máte neporiadok v podnikaní.

Ilustračný obrázok k článku Zvýšte efektivitu v sklade
Zdroj: TASR

Preto sa každý snaží zvýšiť jeho efektivitu na maximum – priestory, logistiku, manipulačnú techniku a nezáleží na tom, či máte jazdené vozíky alebo nové, zamestnancov a aj prostredie v sklade vám pomôžu urobiť z neho našľapanú mašinu, ktorá pôjde podľa vašich predstáv. Ako na to?

Organizácia a poriadok v sklade je základ

Aby skladníci nepobehovali zmätení po sklade a hľadaním zatúlaného tovaru či materiálu nestrávili desiatky minút, musí v sklade pevnou rukou vládnuť organizácia, ktorá zabezpečí, aby všetko malo svoje miesto. Aby ste balík s maticami našli vždy na svojom mieste a nie niekde pohodený. Práve prehľadné skladové regály sa o to postarajú. Okrem toho, že zvýšia organizovanosť a prehľadnosť, dokážu maximalizovať aj priestor skladu. Dnešné regály môžu byť vysoké aj niekoľko desiatok metrov, čo je poriadna dávka skladovacieho priestoru.

Dobrý technický stav manipulačnej techniky

Okrem poriadku v sklade, je tiež dôležité, aby vaša manipulačná technika bola v dobrom stave. Je potrebné, aby ste sa o ňu starali a pravidelne ju kontrolovali. Nielen kvôli tomu, že môže nastať časový sklz či problém v logistike, keď sa vám pokazí vysokozdvižný vozík, ale hlavne môže dôjsť k ohrozeniu zdravia vašich zamestnancov. Preto pravidelne kontrolujte najviac namáhané časti vozíkov ako reťaze, pneumatiky, ložiská či gumené hadice.

Urobte zo skladu krajšie miesto

Jasné, nebudete po skladať vešať originály Rembrandta a van Gogha, aby sa tam vaši zamestnanci cítili lepšie. No pracovné prostredie im spríjemniť môžete – kvalitné priemyselné osvetlenie, odolné pracovné odevy, kútik, v ktorom nachvíľu zabudnú, že sú v sklade a rôzne zamestnanecké benefity. Nezabúdajte na to, že ľudia sú dôležití, bez nich by sa vysokozdvižné vozíky nedali do pohybu. Skombinujete tieto všetky tri faktory a efektivita vášho skladu porastie.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM