Rôzne

Zuzana Haasová celý večer obsluhovala v kaviarni. O čo išlo v prehratej stávke? + FOTO

Poriadny šok zažili návštevníci kaviarne Dobre&Dobré v zadnej časti Starej tržnice, keď si po objednávku prišla v zástere herečka a speváčka Zuzana Haasová. Tvár známa aj zo seriálu Panelák obsluhovala zákazníkov celý večer, roznášala nápoje a osadenstvo zabávala vtipnými príhodami.

Ilustračný obrázok k článku Zuzana Haasová celý večer obsluhovala v kaviarni. O čo išlo v prehratej stávke? + FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

„Prehrala som stávku. Vlani som sa stavila, že ak do konca roka suma darov na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk prekročí 800-tisíc eur, budem jeden večer obsluhovať v kaviarni Dobre&Dobré. Veľmi si vážim tento projekt a veľmi sa mi tu aj páči,“ povedala pre Bratislava24.sk Zuzana Haasová. Stanovenú hranicu darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk dosiahol ešte pre Vianocami a to rozhodlo o novej kariére umelkyne.

Kaviareň Dobre&Dobré prevádzkuje v zadnej časti Starej tržnice OZ Vagus. Prácu v nej našli ľudia bez domova, ktorí sa takto snažia znovu začleniť do spoločnosti. Na prvý pohľad to ale určite nezbadáte. Predseda združenia Sergej Kára argumentuje: „Chceme, aby sa tu ľudia cítili najmä dobre. Ponúkame kvalitné produkty a výbornú atmosféru. Ak si ľudia neuvedomia kto ich obsluhuje, naša misia bola splnená. Ľudia bez domova sú navyknutí na to, že na nich väčšinová spoločnosť ukazovala prstom.“

Prečítajte si tiež: Čašníci bez domova: V kaviarni tržnice obsluhujú bezdomovci, nezistíte to

Zuzane šla práca v kaviarni od ruky, šálky s kávou, alkoholické i nealko nápoje roznášala s úsmevom na tvári. Určite nedala za pravdu obavám prevádzkovateľov o ich riad. Prekvapení boli aj zákazníci, medzi ktorými boli aj jej fanúšikovia, ktorí využili príležitosť odfotiť sa s herečkou.

„Zuzka je naša veľká podporovateľka, osôbka s veľkým srdcom a širokým úsmevom. Myslím, že všetci sa dnes v kaviarni vďaka nej výborne bavili. Dokonca až tak, že nás vyprovokovali k ďalšej stávke, že ĽudiaĽuďom.sk dosiahne do mája ďalší významný míľnik – pomoc vo výške milión eur. Zuzana sa vyhráža, že v takom prípade urobí niečo skutočne šialené a vysoko adrenalínové,“ prezradil riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n.o. Roland Kyška. Na to, aby sa tak stalo, musia darcovia v priebehu nasledujúcich mesiacov poslať ľuďom v núdzi alebo rôznych organizáciám minimálne 125-tisíc eur.

Prečítajte si silný príbeh z kaviarne Dobre&Dobré: Sami nemali kde bývať, no aj tak vytvorili nový domov opustenému šteniatku

Zuzana Haasová ako čašníčka v kaviarni Dobre&Dobré
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM