Maros Palesch Rôzne

Župný pohár v cyklistike chce pomôcť deťom s onkologickými ochoreniami

Bratislavský samosprávny kraj organizuje 1. ročník charitatívneho športového podujatia – Župný pohár „Na bicykli deťom“, z ktorého výťažok bude venovaný na pomoc onkologicky chorým deťom. Do Župného pohára je zahrnutých štvoro cyklistických pr

„Podpora športových aktivít a rozvoj cykloturistiky patria medzi priority Bratislavskej župy, preto ma veľmi teší, že organizujeme tieto preteky. Výťažok z podujatia je navyše venovaný na pomoc onkologicky chorým deťom, čo z tejto šnúry štyroch pretekov robí nesmierne cenné podujatie. Verím, že sa dočkáme veľkého počtu nasledujúcich ročníkov,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Záštitu nad celou sériou pretekov prevzal bratislavský župan Pavol Frešo. Pretekov sa zúčastnia i známe osobnosti, napr. tenista Dominik Hrbatý, operný spevák Martin Babjak a olympionik a dráhový cyklista Jozef Žabka.** „Teší ma, že svojou zvýšenou pohybovou aktivitou môžem pomôcť a podporiť tých, ktorí pre zdravotné problémy nemôžu takto športovať,“** uviedol Martin Babjak. Účasť a podporu prisľúbili aj bratia Peter a Martin Velitsovci aj bratia Pavol a Peter Hochschornerovci.

Už túto sobotu sa uskutočnia prvé preteky v Svätom Jure – Kaktus Svätojurský MTB maratón, na dvoch tratiach. Samozrejmosťou všetkých pretekov Župného pohára „Na bicykli deťom“ je, že organizátori pripravia i preteky pre deti a mládež.

Ďalšie preteky Župného pohára budú v Bratislave – Rači, v Kuchyni na Záhorí a finále župného pohára bude v auguste na Partizánskej lúke v Bratislave. Jednotlivých pretekov župného pohára sa zúčastní od 500 do 1000 účastníkov. Zo štartovného každého pretekára pôjdu 2 € na pomoc onkologicky chorým deťom, zároveň bude na každom podujatí i finančná zbierka. Účastník, ktorý sa zúčastní minimálne troch podujatí Župného pohára bude zaradený do žrebovania o osobný automobil, ktorý výherca získa na 6 mesiacov. Žrebovanie sa uskutoční na konci seriálu, na podujatí Kellys Green bike Tour 2011.

Termíny jednotlivých pretekov Župného pohára „Na bicykli deťom“ sú: • 16.4.2011 – Kaktus Svätojurský MTB maratón, štart 9:00 (dlhá trať)a 10:00 (krátka trať) – na námestí vo Svätom Jure. • 1.5.2011 – Račianska časovka, intervalový štart – 10:00 hod. – amfiteáter Knižkova dolina, Bratislava – Rača. • 25.6.2011 – BIKE JAM Kuchyňa, trojdňový festival horskej cyklistiky, štart: 10:00 (dlhá trať), 10:30 (krátka trať), dom kultúry Kuchyňa. • 20.8.2011 – Kellys Green bike Tour 2011, finále Župného pohára „Na bicykli deťom“, štart: 10:00 (dlhá trať), 10:30 (krátka trať), Partizánska lúka, Bratislava.

Ďalšie podujatia podujatie, ktoré podporuje pomoc detským pacientom je medzinárodná charitatívna Cyklotour „Na bicykli deťom“, ktorého cieľom je zozbieranie finančných prostriedkov na zorganizovanie regeneračno-rekondičného pobytu detských onkologických pacientov po náročnej liečbe. Trasa Cyklotour povedie zo západočeského Ašu do najvýchodnejšej slovenskej obce – Novej Sedlice. Organizátormi tohto podujatia sú OZ Deťom pre život (SR) a OZ HIG BIC (ČR).

Zdroj: BSK, Iveta Tyšlerová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM