Maros Palesch Rôzne

Župnú olympiádu vyhrali seniori z Modry

Bratislavská župa pripravila prvý ročník športového podujatia pre seniorov zo zariadení v pôsobnosti kraja aj hlavného mesta. V sobotnej Župnej Olympiáde súťažili seniori o takmer meter vysoký putovný pohár predsedu BSK. Vstupenkou na podujatie bol z

Najlepšie sa darilo seniorom z KD Modra, ktorí sa stali celkovými víťazmi. Druhé miesto získali Dúbravčania z Domova Pri kríži a tretiu priečku obsadili športovci z Ružinovského domu seniorov. „Pre nás je dôležité, aby ľudia, ktorí majú sociálne vylúčenie alebo sociálny problém, boli čo najdlhšie a v čo najväčšej miere zapájaní do aktivít, ktoré žijeme aj my. A Župná olympiáda seniorov k tomu významne prispieva,“ poznamenal župan Pavol Frešo. Podujatie je podľa neho zároveň príležitosťou stretnúť sa so seniormi mimo svojich domovských zariadení.

Seniorov prišli podporiť aj poslankyňa NR SR Magdaléna Vášaryová a podpredseda BSK Martin Berta, ktorý podujatie otvoril. „Vyžaduje si to určitý životný optimizmu, je dôležité, aby títo ľudia ešte súťažili, aby niektorí vyhrali a niektorí prehrali. Niekedy sa správame k našim ľuďom, že všetci musia vyhrať alebo že sú hendikepovaní svojim spôsobom. Preto oceňujem, že župa pripravila túto súťaž pre seniorov,“ dodala Magda Vášaryová.

Jednotlivci aj tímy súťažili v šiestich vybraných disciplínach, ktoré boli šité na mieru ich schopnostiam. Súťažné disciplíny boli petang, štafetová chôdza, vrh kriketovou loptičkou, kop do bránky, hod do basketbalového koša, preťahovanie lana a štvorboj.

Do podujatia sa prihlásilo 10 súťažných družstiev zo zariadení v správe Bratislavského samosprávneho kraja a zariadení spadajúcich pod hlavné mesto. Konkrétne sú to Mestské centrum sociálnych služieb Modra, Ružinovský domov seniorov v Bratislave, Domov pri kríži, Domov jesene života, DSSaZPS na Hrnčiarskej v Pezinku, Domov seniorov Lamač, Zariadenie opatrovateľskej služby Modra, DSS ZpS Kaštieľ v Stupave a DSS a ZPS Rača.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

ZUPNA JESEN SENIORI
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM