Maros Palesch Rôzne

Župan sa zapojil do cyklojazdy mestom

BRATISLAVA. Občianske združenie Cyklokoalícia pripravilo na dnes spoločnú jazdu pre cyklistov, aby spoznali optimálne trasy v Bratislave a mohli ich v budúcnosti používať.

Do akcie s názvom Do práce na bicykli sa zapojil aj bratislavský župan Pavol Frešo, ktorý so zamestnancami župy vyrazili spred Úradu Bratislavského samosprávneho kraja o 11:00. Každý jazdec dostal od BSK ochranné reflexné prvky. Cieľom akcie je motivovať cyklistov, aby začali používať bicykel ako dopravný prostriedok z domu do práce či do školy.

„Som presvedčený, že jedine vlastným príkladom a príkladom všetkých nás ostatných, ktorí budeme jazdiť do práce na bicykli, dokážeme zlomiť ten zvyk tak, aby bola Bratislava priateľským mestom pre cyklistov,“ **povedal župan Pavol Frešo. Zároveň verí, že ak bude cyklistov dosť, budú k nim aj vodiči ohľaduplnejší. Pavol Frešo pritom sám jazdí posledných niekoľko týždňov do práce na bicykli. **„Je to nebezpečné, ale pevne verím, že keď nás bude dosť, budú k nám aj vodiči ohľaduplnejší,“ doplnil župan.

Prostredníctvom týchto podujatí chce združenie Cyklokoalícia poukázať aj na blížiaci sa Deň Zeme 22. apríla. Cyklokoalícia je združenie cyklistických aktivistov a organizácií, ktoré pôsobia na pôde hlavného mesta. Členovia Cyklokoalície pravidelne navrhujú vhodné riešenia pre dopravu a organizujú aktivity na propagáciu mestskej cyklistiky.

Zdroj: BSK, Iveta Tyšlerová

CYKLOJAZDA
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM