Maros Palesch Rôzne

Župan precestoval región verejnou dopravou

Bratislavský župan Pavol Frešo precestoval v rámci Európskeho týždňa mobility časť regiónu verejnou hromadnou dopravou, autobusmi aj vlakom. Spoločnosť mu robila župná poslankyňa Anna Zemanová. Prešli tak približne 90 kilometrov.

V rámci prestupov v jednotlivých obciach sa stretli aj so starostami Záhorskej Vsi Borisom Šimkovičom a obce Vysoká pri Morave Dušanom Dvoranom.

**„Situácia sa oproti tomu, čo som sa naposledy viezol verejnou hromadnou dopravou, určite zlepšila. Ale priestor aj na ďalšie zdokonalenie dopravného systému tu určite je,“ **povedal Pavol Frešo počas výjazdu.

Župan a poslankyňa odštartovali svoju cestu spred Úradu BSK, odkiaľ sa autobusom MHD odviezli na Mlynské Nivy. Regionálnym autobusom sa následne odviezli do Záhorskej Vsi, časť cesty s nimi absolvoval aj generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Lines Peter Sádovský. Zo Záhorskej Vsi sa presunuli vlakom do Vysokej pri Morave. Vzhľadom na nepriaznivé a upršané počasie nenasadol župan na bicykel. V blízkej dobe však túto trasu absolvuje.

Župa odštartovala Európsky týždeň mobility v piatok oficiálnym otvorením obnoveného cykloturistického značenia v Devínskej Novej Vsi na Moravskej cyklistickej ceste, ktorá je súčasťou Eurovelo 13. Ide o cca 70 km úsek od severnej hranice katastrálneho územia obce Závod, až po most Lafranconi na petržalskej strane. V rámci Európskeho týždňa mobility pripravila župa aj ďalšie akcie, napríklad dopravnú výchovu aj súťaže pre deti, prezentácie o elektromobiloch a elektrobicykloch či poklepanie základného kameňa k cykolomostu medzi Slovenskom a Rakúskom.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

Zupan v MHD
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM