Maros Palesch Iné športy

Župan odštartoval 3000 bežcov

Výstrelom z pištole pred bratislavským River Parkom odštartoval župan Pavol Frešo tretí ročník nočného behu cez hlavné mesto River Park Night Run 2011. Tento rok sa podujatia zúčastnilo rekordných 3000 bežcov. Trať dlhá skoro 9 kilometrov viedla cez

Nočný beh bol zaradený do programu v rámci Európskeho týždňa mobility. Je to jedna z možností podporiť mobilitu ľudí a alternatívne možnosti dopravy. „Tretí ročník nočného behu ukázal, že Bratislavský kraj a hlavné mesto sa môžu pochváliť kvalitnou bežeckou akciou. Dôležité však je, že tohto behu sa zúčastnili nielen profesionáli ale aj široká verejnosť,“ povedal župan Pavol Frešo.

V rámci Európskeho týždňa mobility pripravila župa aj ďalšie akcie, napríklad osadenie cyklostojanov samospráve a školám, dopravná výchova aj súťaže pre deti či poklepanie základného kameňa k cykolomostu medzi Slovenskom a Rakúskom. Župan Pavol Frešo tiež v rámci podujatia precestuje časť regiónu mestskou hromadnou dopravou, regionálnymi autobusmi, vlakom aj na bicykli a elektrobicykli. Týždeň mobility je celoeurópska iniciatíva a každoročne sa koná od 16. do 22. septembra, venovaná je doprave a jej vplyvu na život v meste a regióne. Podrobný program o jednotlivých podujatiach v rámci Európskeho týždňa mobility nájdete na stránke bratislavskej župy.

Zdroj + foto: BSK, Radko Duda

Night run 2011
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM