Maros Palesch Rôzne

Župan Frešo odmieta spochybňovanie nultého okruhu

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo vyzval starostov, primátorov a funkcionárov Smeru-SD v bratislavskej župe, aby napomenuli svojho predsedu Roberta Fica vo vyjadreniach, že nultý obchvat v Bratislave netreba.

Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii. Podľa Freša predseda Fico počas víkendového snemu v Ružomberku uviedol, že momentálne životnou prioritou Slovenska nie je obchvat Bratislavy, ale dokončenie diaľnice na východ. Župan vníma toto tvrdenie pre komunálnych politikov ako „politické zadanie“, zároveň aj ako ohrozenie nultého dopravného okruhu okolo Bratislavy.

Slovenské diaľnice sú totiž podľa Freša jedna reťaz, ktorá je na jednom konci napojená na ukrajinskú hranicu a na druhom konci na rakúsku hranicu. „Zodpovednosťou každého slovenského politika a vlastenca je preto podporovať túto reťaz v každom jej ohnivku,“ uviedol. „Čakal som, že kandidáti, ktorí kandidujú, sa voči takýmto vyjadreniam ohradia,“ povedal s tým, že sú medzi nimi viacerí podpredsedovia strany SMER-SD. „Nestalo sa tak,“ zdôraznil Frešo. Podľa neho medzi nimi neexistuje žiaden, ktorý by si myslel, že nultý obchvat v Bratislave netreba. „To je vec, ktorú vnímam ako rozpor. Ak zacítim takéto ohrozenie, tak vyzývam funkcionárov, aby napomenuli svojho predsedu a aby si spravili v strane poriadok,“ uviedol Frešo. Zároveň doplnil, že: „pri projektoch, ktoré budú slúžiť desiatky rokov, by bolo dobré, aby sme dali stranícke veci nabok a aby sme postupovali naozaj ako vlastenci.“

Podľa Freša existuje prístup z rakúskej strany, že diaľničný obchvat D4 bude napojený do štyroch rokov na rakúsku rýchlostnú cestu S8, to znamená že cez rieku Moravou pôjde ďalší diaľničný most. „Zhodou okolností je to v blízkosti Volkswagenu, v tej časti, kde sa už D4 v dnešnej dobe stavia. Znamená to vlastne to, že nultý obchvat nepovedie niekde do poľa, ale povedie tam, kde prirodzene patrí – do Rakúska,“ doplnil župan.

Zdroj: BSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM