Maros Palesch Rôzne

Župan Frešo na otvorení veľtrhu cestovného ruchu v Brne

Súčasťou podujatia bolo aj podpísanie dokumenty o spolupráci pri rozvoji Baťovho kanálu, ktorý slúži ako turistická vodná cesta.

V brnenskom výstavisku dnes otvorili najväčší stredoeurópsky veľtrh cestovného ruchu Regiontour 2011, ktorého sa zúčastnil aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. Tento ročník je zameraný najmä na Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa budú konať na prelome apríla a mája v Bratislave a v Košiciach. Zúčastnené regióny propagujú novinky zimnej sezóny aj svoje turistické možnosti, prezentujú sa aj ochutnávkami a ponukou gastronomických tradičných špecialít. Súčasťou veľtrhu, ktorý môžu záujemcovia navštíviť až do nedele, je aj Medzinárodný veľtrh priemyslu cestovného ruchu – GO.

„Blížiace sa majstrovstvá sveta v hokeji sú pre bratislavskú župu ale aj hlavné mesto príležitosťou, ako sa zviditeľniť. Preto je dôležité dôkladne sa pripraviť a využiť to. Okrem dobrodružstva z hokeja a športu chceme návštevníkov aj zo zahraničia upriamiť aj na naše tradície, turistické atrakcie či gastronomické špeciality, aby sa sem radi vracali aj v budúcnosti,“ povedal Frešo.

Stánok Bratislavského kraja je v rámci expozície Juhomoravského kraja, sústredí sa na cestovný ruch regiónov Bratislavy, Podunajska, Záhoria a Malokarpatského regiónu. Návštevníci získajú informácie o kultúrnych atrakciách či historických pamiatkach, ktoré sa nachádzajú na území bratislavskej župy, ale aj praktické informácie o možnostiach ubytovania a dopravy. V stánku môžu ochutnať tradičné bratislavské rožky či pagáče.

Súčasťou podujatia bolo aj podpísanie dokumentov o spolupráci pri rozvoji Baťovho kanálu, ktorý slúži ako turistická vodná cesta. Ľudia popri ňom trávia dovolenky aj voľný čas. Baťov kanál s dĺžkou približne 53 km vedie od českých Otrokovic do slovenskej Skalice, niektoré úseky vedú riekou Morava. Hĺbka Baťovho kanálu je cca 1,5 metra a šírka plavebného kanálu je 12 metrov. Dokumenty o spolupráci podpísali bratislavskí župan Frešo, trnavský župan Tibor Mikuš, žilinský župan Juraj Blanár a trenčiansky župan Pavol Sedláček, ďalej predseda Juhomoravského kraja Michal Hašek, Olomouckeho kraja Martin Tesařík, Zlínskeho kraja Stanislav Mišák a Moravsko-sliezskeho kraja Jaroslav Palas.

Zdroj: BSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM