Maros Palesch Hokej

Župan bilancoval MS IIHF 2011

BRATISLAVA - PETRŽALKA, 16.05.2011. River Fun Zóna na Tyršovom nábreží v Petržalke pritiahla takmer 15-tisíc návštevníkov z celého sveta.

Vo veľkokapacitnom stane mohli sledovať hokejové zápasy majstrovstiev sveta na 6-metrovej LED obrazovke, tiež sa mohli zapojiť do interaktívnych hier, súťažiť o rôzne darčeky a zabávať sa do neskorých nočných hodín. Stan pripravila pre fanúšikov hokeja Bratislavská župa v spolupráci s hlavným mestom.

Kraj sa aktívne zapojil do príprav, organizácie a propagácie majstrovstiev, zapojil sa do kampane Play Fair a pre návštevníkov pripravil zážitkové výlety shuttle busmi.

„Našim cieľom bolo informovať návštevníkov z celého sveta o možnostiach trávenia voľného času v Bratislavskej župe. Vytvorili sme im podmienky pre fandenie vo Fun zónach a podarilo sa nám vytiahnuť ich aj mimo mesta, kde videli a zažili atrakcie, na ktoré je naša župa hrdá,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo. Zároveň doplnil, že je to ďalší z úspešných projektov spolupráce mesta a župy.

Najpočetnejšie boli v River Fun Zóne zastúpení slovenskí fanúšikovia, svoje domáce tímy však prišli podporiť aj fanúšikovia z Česka, Fínska či Ruska. Súťaž o najvzdialenej­šieho návštevníka stanu vyhrali hokejoví priaznivci z Indie, Mexika a Spojených štátov Amerických. Atmosféru v hokejovom stane dotvárali aj koncerty hudobných skupín a súťaž o Miss Hockey.

Pozitívnu odozvu vyvolali aj špeciálne zážitkové výlety shuttle busmi do Malokarpatského regiónu, ktoré pre obyvateľov a návštevníkov kraja pripravila Bratislavská župa v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch. Spoznávať región, navštíviť hrad Červený kameň, sledovať stopy keramikárstva či ochutnať lokálne regionálne vína využili desiatky fanúšikov, najmä zo severu Európy.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

RIVER_FUN_ZONA_2011
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM