Maros Palesch Iné športy

Župa podporí šport 10.000 eurami

Bratislavský kraj, tak ako vlani, aj tento rok prispel na prevádzku verejného klziska na Hviezdoslavovom námestí v centre Bratislavy sumou 6 000 eur. Začiatkom budúceho roka pripravuje župa športové aktivity aj pre bežkárov a bežcov.

Vstupné na klzisko bude stáť jedno euro, lístok má zároveň slúžiť ako poistenie pre korčuliara. K dis­pozícii bude minimálne do 15. februára. Kraj finančne podporil aj verejné klzisko vo Vajnoroch, vďaka čomu bude sobotné korčuľovanie pre verejnosť bezplatné. BSK rokuje aj s prevádzkovateľom hokejovej haly Hamikovo v Hamuliakove, aby zabezpečil bezplatné korčuľovanie pre verejnosť. Rokovania prebiehajú aj so správcami novej ľadovej plochy v Lamači, aby mohli s podporou BSK využívať štadión školy.

„Začiatkom budúceho roka pripravujeme športové aktivity aj pre bežkárov a bežcov. Pre milovníkov bežiek bude k dispozícii trasa z Pezinskej baby do Rače, ale lákadlom bude určite aj zimný beh v Malých Karpatoch,“ priblížil župan Pavol Frešo. 

Bratislavská župa v spolupráci s Občianskym združením pre zdravie našich detí organizuje aj súťaž Zimný SPORTTUBE.DAY. Podujatie je určené pre základné a stredné školy, školské zariadenia a centrá voľného času v hlavnom meste a v Bratislavskom kraji. Cieľom súťaže, ktorá potrvá do konca januára, je podľa župana propagácia športu a aktívneho pohybu medzi deťmi a mládežou. „Súťažou chceme pritiahnuť deti k pravidelnému športovaniu a ponúknuť im aktívny pohyb a šport ako alternatívu proti závislostiam a pasívnej zábave pri počítačoch,“ povedal Pavol Frešo. Vyhodnotenie súťaže sa uskutoční 15. februára 2012.

Okrem toho prebieha aj projekt s názvom Škola ide na Slovan!, prostredníctvom ktorého sa žiaci základných a stredných škôl v Bratislavskej župe dostanú ako fanúšikovia na domáce zápasy HC Slovan Bratislava. Spôsob a podmienky, ako sa o návštevu domáceho zápasu Slovana uchádzať, sú zverejnené na webovej stránke hokejového klubu.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

ZUPA_A_SPORT
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM