Správy

Župa otvára verejné debaty k riešeniu dopravnej situácie okolo Triblaviny

Cieľom diskusií je objasniť procesy, ktoré v sebe výstavba obnáša a nájsť spôsoby, ako upraviť existujúcu aj novú infraštruktúru.

Ilustračný obrázok k článku Župa otvára verejné debaty k riešeniu dopravnej situácie okolo Triblaviny
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Na pôde Bratislavského samosprávneho kraja sa konala verejná diskusia k problematike výstavby diaľničnej križovatky Triblavina. Diskusie sa zúčastnili nielen zástupcovia BSK, ale aj primátori a starostovia dotknutých miest a obcí, regionálni poslanci, signatári petícií, zástupcovia Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, Národnej diaľničnej spoločnosti, Regionálnych ciest Bratislavy a Slovenskej správy ciest.

“V územnom pláne bratislavskej župy je 6 – pruhová diaľnica s obojstrannými dvojpruhovými jednosmernými kolektormi, to znamená napojenie týchto obcí ako je Bernolákovo, Ivanka, prípadne Vajnory istým spôsobom na súbežnú komunikáciu s diaľnicou samotnou. Inými slovami, snažíme sa odľahčiť územie, ktoré je už v tejto chvíli dopravne totálne zaťažené. Národná diaľničná spoločnosť sa snaží urobiť iné riešenie, ktoré by vynechalo kolektory samotné a práve o tom bola aj debata,” objasnil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Cieľom je rozšírenie tzv. Seneckej cesty a rozšírenie diaľnice D1 o kolektory tak, aby slúžili k zlepšeniu dopravy v regióne a najmä k zlepšeniu života obyvateľov obcí a miest, cez ktoré denne tranzitujú tisícky áut.

Odborné verejné diskusie sa budú konať aj v nasledujúcich týždňoch.

Prečítajte si tiež: NDS: Križovatka Triblavina sa stavia v súlade so stavebným povolením

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM