Rôzne

Zuckermandel pod hradným kopcom má svojho prvého rezidenta

Spoločnosť J&T REAL ESTATE odovzdala v novej mestskej štvrti Zuckermandel prvú budovu do užívania exkluzívnemu korporátnemu rezidentovi ČSOB Finančnej skupine.

Ilustračný obrázok k článku Zuckermandel pod hradným kopcom má svojho prvého rezidenta
6
Galéria

Pod Bratislavským hradom, na území pôvodnej osady Zuckermandel medzi Mostom SNP a River Parkom, vyrástla nová mestská časť. Atraktívna lokalita na nábreží Dunaja pod hradným kopcom má svojho prvého rezidenta. Je ním ČSOB Finančná skupina, člen belgickej KBC.

Nová mestská štvrť

„Nová centrála ČSOB je riadne skolaudovaná, prebehli všetky potrebné revízie a skúšky. Napriek komplikovanosti územia, členitému terénu, náročnosti stavby, vysokým požiadavkám klienta a zložitosti povoľovacích procesov sme dokázali dokončiť objekt podľa pôvodnej dohody. Veríme, že ČSOB bude v nových priestoroch svojej budovy, ale aj v celej štvrti Zuckermandel, spokojná,“ povedal Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ J&T REAL ESTATE.

Ako informovala Bratislava24.sk hovorkyňa spoločnosti J&T REAL ESTATE, a. s. Daniela Stričková, budova ČSOB bola navrhnutá v súlade s potrebami tejto finančnej skupiny a zároveň tak, aby spĺňala prísne kritériá zelenej certifikácie podľa štandardu BREEAM EXCELLENT. Centrála ČSOB je organickou súčasťou novej štvrte Zuckermandel.

„Ide o dosiaľ najväčšiu investíciu našej materskej belgickej skupiny KBC na Slovensku. Keď sme hľadali vhodné administratívne priestory pre novú centrálu, chceli sme mať zároveň príležitosť zrevitalizovať lokalitu okolo nej. Sme hrdí, že sme týmto spôsobom mohli prispieť k obnove bratislavského podhradia a rozšíreniu centra mesta. Celý projekt bol odovzdaný v súlade s plánom, a tak sa už čoskoro môžeme sťahovať do nových priestorov, ktoré sú nielen moderné, ale súčasne aj plne rešpektujú charakter okolitého územia,“ uviedol generálny riaditeľ a predseda predstavenstva ČSOB Daniel Kollár.

Práce na ďalších vonkajších objektoch mestskej štvrte Zuckermandel finišujú a všetko ide podľa plánu. Začalo sa s dokončovaním sadových úprav, navážaním substrátu a výsadbou zelene, pričom ukončenie závisí od počasia. Lávka či námestie sú pred dokončením, finalizovať sa začali fontány a ostatné prvky drobnej architektúry. „Dokončujú sa fasády na administratívnych domoch, v interiéroch sa realizujú úpravy podľa požiadaviek klientov, finalizujú sa byty a dopĺňa sa informačný systém. Ešte pomerne veľa práce nás čaká na druhej etape komplexu, na objekte v severovýchodnej časti, ktorú však plánujeme na jeseň dokončiť,“ oznámil Pelikán. Do prevádzky bola spustená tiež cestná svetelná signalizácia na križovatke Žižkova.

Zuckermandel

Projekt Zuckermandel vyrástol na území pôvodnej osady Zuckermandel medzi Vydricou a projektom River Park. Zuckermandel, sedem budov obytných, administratívnych a obchodných priestorov, je dielom developera J&T Real Estate v hodnote 130 miliónov eur. Jeho neoddeliteľnou súčasťou budú obchodíky, kaviarne a reštaurácie, pričom verejný priestor bude tvoriť viac ako polovicu celkovej plochy územia.

Svoje miesto tu majú parky a prírodná zeleň, uličky i námestia. Dominantou je námestie plynulo pokračujúce lávkou ponad električkovú trať. Tá prepojí dunajskú promenádu a prírodný skalný masív, ktorý zohráva jedinečnú úlohu v celom koncepte. Vďaka Zuckermandlu vznikne pešia trasa z Rybného námestia cez plánovaný projekt Vydrica až na nábrežie a ďalej do River Parku.

Vizualizácie TU.

Zuckermandel marec 2017
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM