Rôzne

Zrevitalizovaný park na Belopotockého otvoria v septembri

V rámci prác bola zrevitalizovaná a ošetrená existujúca zeleň, vysadené nové stromy a kríky, upravený terén a vytvarovaný umelý kopec.

Ilustračný obrázok k článku Zrevitalizovaný park na Belopotockého otvoria v septembri
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Zrevitalizovaný park na Belopotockého ulici v bratislavskom Starom Meste verejnosti sprístupnia v septembri. „Parčík je kompletne hotový, ale pre verejnosť bude otvorený až v septembri. Vzhľadom na zatrávnené plochy, aby nedošlo k poškodeniu trávy, kým vyrastie,“ uviedla Nora Remiárová zo staromestského miestneho úradu.

Termín až po prázdninách

Presný termín otvorenia nového parku a oddychovej zóny zatiaľ známy nie je, mestská časť však o tom plánuje informovať po letných prázdninách.

V rámci prác bola zrevitalizovaná a ošetrená existujúca zeleň, vysadené nové stromy a kríky, upravený terén a vytvarovaný umelý kopec. Pamätný platan, ktorý sa ochranárom podarilo zachrániť z lesíka vyrúbaného na nábreží Dunaja a mal by stáť v strede parčíka, by sa mal po odporúčaní arboristu sadiť vo vhodnejšom klimatickom období, predpokladá sa október.

Pribudlo tiež nové oplotenie, obrubníky, herné prvky, mobiliár ako aj verejné osvetlenie.

Celkové náklady predstavujú okolo 66-tisíc eur, z čoho tvorí 50-tisíc eur dotácia z hlavného mesta, zvyšné peniaze dala mestská časť zo svojho rozpočtu.

Na mieste parčíka na Belopotockého ulici chcel v minulosti postaviť polyfunkčný objekt investor ZIPP Bratislava, čo sa stretlo s veľkou nevôľou verejnosti a nielen aktivisti začali boj za záchranu parčíka. V marci 2014 mestskí poslanci schválili, že za park v Starom Meste dostane náhradné pozemky v Dúbravke. Za vyše 3400 štvorcových metrov (m2) v centre mesta firme odklepli asi 11.400 m2 v Dúbravke na ulici Pod záhradami a ešte takmer 2700 m2 v Starom Meste na Drotárskej ceste.

Čítajte aj: Park pod Slovenským rozhlasom sa zazelenal

Rekonštrukcia parku na Belopotockého
13
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM