Ľubomír Hudačko Futbal

Žreb futbalovej Ligy majstrov rozhodol: Súper Slovana v 2. predkole je známy!

Pre belasých začína sezóna až v lete. O úspech a prienik do skupinovej fázy Ligy majstrov sa bude pokúšať práve ešte pred novou sezónou v domácej súťaži a to v 2. predkole proti tímu, ktorý mu vyžrebovali zástupcovia UEFA vo švajčiarskom Nyone. S kým si zmeria sily?

Ilustračný obrázok k článku Žreb futbalovej Ligy majstrov rozhodol: Súper Slovana v 2. predkole je známy!
Zdroj: TASR

Čerstvý majster krajiny sa mohol stretnúť aj s tímom zo San Marina či Luxemburska, napokon mu nebol osud príliš naklonený, pretože svojho súpera má z Britských ostrovov.

Z Walesu menej známy tím The New Saints však nebude žiaden fackovací panák, vo svojej lige je pravidelne na vrchných priečkach s tým, že súperom nakladá výprasky ako na bežiacom páse. Na európskej scéne však dlhoročne čaká na úspech, podobne ako Slovan.

Pod vedením Františka Straku sa belasí stretnú so súperom najprv doma a to 15. alebo 16. júla v hlavnom meste Slovenska, odveta bude u súpera. Ak slovanisti postúpia do ďalšej kvalifikačnej fázy o účasť v hlavnej súťaži najprestížnejšieho európskeho pohára, budú nenasadení a môžu naraziť napríklad aj na futbalistov rakúskeho Red Bullu Salzburg či cyperský APOEL Nikózia. Na postupujúcich zo spomenutého tretieho predkola (29. a 30. júla., resp. 5. a 6. augusta) ešte čaká dvojzápas play off (19., 20. augusta, resp. 26., 27. augusta).

Róbert Vittek, útočník ŠK Slovan: „Myslím, že je to nepríjemný súper. Ale mohli sme dostať aj horšieho, napríklad švédske Malmö. Myslím, že nebudú až na takej úrovni ako Švédi, alebo aj balkánske tímy, ktoré sme našťastie nedostali. Očakávam od súpera anglický štýl futbalu. Myslím si však, že sa dá s nimi hrať a my chceme ísť ďalej, veď aj pri žrebe sme boli nasadení. Nemyslím si, že prvý zápas doma je výhoda alebo nevýhoda. Už mám odohratých toľko zápasov v pohárovej Európe, že dobre viem, že záležať bude na tom, kto sa ako pripraví v ten daný deň, na tých daných 90 minút.“

Zdroj: Bratislava24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM