Nikola Richterová Kultúra

Zahraniční študenti ukážu svoju tvorbu: In-Art Week ponúka nielen umenie, ale aj zábavu

Počas piatich dní od 10. do 14. decembra sa záujemcovia budú môcť oboznámiť s umeleckými prácami zahraničných výmenných študentov z Vysokej školy múzických umení a Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Akcia sa bude konať v priestoroch na Ventúrskej 5 v podniku Re:fresh music club.

Ilustračný obrázok k článku Zahraniční študenti ukážu svoju tvorbu: In-Art Week ponúka nielen umenie, ale aj zábavu
Zdroj: TASR

Študenti umenia zo zahraničných krajín majú možnosť prostredníctvom podujatia In-Art Week, prezentovať svoje diela aj slovenským záujemcom. „Ide o výmenných študentov, ktorí sa do Bratislavy dostali prostredníctvom programu Erasmus. Títo ľudia pochádzajú z rôznych krajín, ako napríklad Rumunsko, Nemecko, Poľsko, či Česká republika.“ dodala jedna z organizátorov Magdaléna Čisárová.

Hlavnou pointou udalosti bude najmä vytvorenie puta medzi zahraničnými a slovenskými študentmi a nadšencami umenia. Na podujatí však rozhodne nepôjde len o prezentáciu tvorby. „Návštevníci sa budú môcť tešiť aj na pútavý program. Okrem výstavy máme pripravenú aj neformálnu časť, do ktorej patrí napríklad divadelné predstavenie, či afterparty.“ povedala organizátorka.

Okrem zábavy sa ľudia môžu čo to dozvedieť aj o samotnom študentskom programe Erasmus, či živote v iných krajinách. „Máme pripravené diskusie. Akonáhle bude mať záujemca nejakú otázku, či už k životu v zahraničí alebo o dobrovoľníctve a možnostiach štúdia za hranicami, sme pripravení odpovedať.“ informovala opäť Magdaléna Čisárová.

Neformálne stretnutia a diskusie majú za úlohu vytvoriť a vylepšiť medzinárodné vzťahy. Tie by do Bratislavy mohli v budúcnosti prilákať väčšie množstvo zahraničných študentov ako aj samotných návštevníkov. Program udalosti nájdete tu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM