Krimi

Známa herečka je stále obvinená v prípade poisťovacích podvodov

Policajti pôvodne začiatkom apríla 2013 obvinili 15 ľudí, vrátane štyroch svojich kolegov z poisťovacích podvodov. Túto trestnú činnosť policajti odhalili pri práci na bratislavskej skupine jakšíkovcov.

Ilustračný obrázok k článku Známa herečka je stále obvinená v prípade poisťovacích podvodov
Zdroj: TASR

Karin H. a jej expriateľ Martin H. sú spolu s ďalšími osobami stále obvinení v kauze poisťovacích podvodov. Polícia tento prípad vyšetruje a dozor vykonáva Generálna prokuratúra (GP) SR. „V tejto veci je naďalej vedené trestné stíhanie v prípravnom konaní proti 12 obvineným osobám, medzi ktorými je aj Martin R. a Karin H. V súčasnosti prebieha vyhodnocovanie dôkazov a preverovanie ďalších nových skutkov vo vzťahu k obvineným osobám,“ uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru SR Martin Wäldl.

Policajti pôvodne začiatkom apríla 2013 obvinili 15 ľudí, vrátane štyroch svojich kolegov z poisťovacích podvodov. Túto trestnú činnosť policajti odhalili pri práci na bratislavskej skupine jakšíkovcov.

S Martinom R. sa na strane druhej takmer rok riadne nekonal na Okresnom súde Bratislava I proces v prípade autičkárskeho gangu, kde sú v tomto inom prípade okrem neho obžalované ďalšie osoby.

Skoré uzavretie kauzy môže skomplikovať skutočnosť, že doteraz zákonný sudca Juraj M. odchádza od 1. marca tohto roku do dôchodku a vec bude pridelená inému bratislavskému sudcovi. Dlhoročný sudca Juraj M. čelí obvineniam Generálnej prokuratúry SR a jeho prípad rieši Krajský súd v Trenčíne.

Na otázku, prečo sa vo veci Martina R. tak dlho nekonalo, hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak v stredu 17. februára uviedol: „V tejto trestnej veci je vydaný príkaz na obmedzenie slobody svedka, nakoľko sa dlhodobo zdržuje na neznámom mieste.“

Súdu sa koncom marca minulého roka nepodarilo vypočuť tohto svedka, na výsluchu ktorého trvá prokuratúra. Sudca tak musel odročiť pojednávanie na neurčito, až kým sa prítomnosť svedka nepodarí zabezpečiť.

Skupina Martina R. a ďalších šiestich obžalovaných podľa prokuratúry vytvárala tzv. dvojičky áut. Automobily vyhľadávala v krajinách Európskej únie, potom na nich menila identifikačné údaje a predávala ďalej. Pritom o tom nevedeli ani kupujúci, ani skutoční majitelia áut. Skutky mali spáchať v rokoch 2006 až 2010. Podľa obžaloby mal ísť zisk najmä Martinovi R., ktorý používal peniaze aj na ďalšiu trestnú činnosť. V novembri 2013 Martina R. prepustili z väzby a je stíhaný na slobode.

Čítajte tiež: V kauze autičkárskeho gangu Martina R. bude konať už nový sudca

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM