Maros Palesch Rôzne

ZMOS vyzýva na pomoc

BRATISLAVA - PEZINOK, 19.06.2011. Združenie miest a obcí Slovenska vyzýva samosprávy, občanov a podnikateľské subjekty, aby pomohli ľuďom v oblastiach postihnutých povodňami.

Urobiť tak môžu ľubovoľným finančným príspevkom do Fondu solidarity. O výzve dnes informoval hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák. Pripomenul, že Fond solidarity vznikol za účelom rýchlej bezprostrednej finančnej pomoci. „V minulom roku pomohol viac ako stovke postihnutých samospráv. Vlani do neho prispelo 407 darcov – samospráv, občanov aj firiem, vďaka ktorým bol vytvorený balík v čiastke prevyšujúcej 400.000 eur,“ priblížil Kaliňák.

Dodal, že tieto financie boli prerozdeľované s prihliadnutím na výšku škody na majetku v pomere k ekonomickej situácii obce. Obdarované obce boli povinné do mesiaca preukázať účelnosť vynaloženia finančných prostriedkov. To podľa Kaliňáka garantuje vysokú transparentnosť a otvorenosť fondu.

„V mnohých mestách a obciach pomohol fond pri rekonštrukcii a obnove ciest, mostov, lávok či priepustov. Budeme veľmi radi, ak aj v tomto roku pomôže tam, kde má každá pomoc mimoriadnu hodnotu. Na to však nestačí iba dobrý úmysel, ale aj vôľa a pomoc darcov,“ **povedal predseda ZMOS-u Jozef Dvonč. ** Darcovia môžu svoje príspevky posielať na číslo účtu 1802326015/5600.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM