Nina Táborská Rôzne

Zmeny v križovatke Bajkalská a Trenčianska prinesú väčší komfort pre cyklistov i peších

V rámci budovania nového administratívneho komplexu Rosum v mestskej časti Ružinov sa bratislavskej Cyklokoalícii podarilo presadiť niekoľko pozitívnych zmien.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v križovatke Bajkalská a Trenčianska prinesú väčší komfort pre cyklistov i peších
Zdroj: Dnes24.sk

Na križovatke Bajkalská a Trenčianska, v mieste, kde sa križuje cykloradiála R26 s cyklookruhom O4, pribudnú štyri nové priechody pre cyklistov a zväčší tiež nárožie pri Hoteli Aston. „Rozšírenie nárožia chodníka zlepší komfort a bezpečnosť chodcov a cyklistov,“ vysvetľuje Cyklokoalícia, ktorej sa tieto zmeny podarilo presadiť po dohode s developerom budovy Rosum.

Nový administratívny komplex Rosum rastie na Bajkalskej ulici v bratislavskom Ružinove. Projekt investičnej skupiny Penta má byť dokončený do konca tohto roka. Desaťposchodovú budovu tvoria dve veže prepojené parkovacím domom v podstave.

„Postupne sa nám krok za krokom darí meniť dizajny križovatiek pri prestavbách v prospech cyklistov. Nepodarilo sa nám presadiť náš pôvodný návrh spred niekoľkých rokov, a tiež sa nám nepodarilo presadiť úpravu signálneho plánu, aby chodci a cyklisti mohli križovatkou prejsť rýchlejšie ako teraz, ale to spoločne dobojujeme,“ informuje Cyklokoalícia.

Občianske združenie Cyklokoalícia podporuje rozvoj mestskej cyklistiky v hlavnom meste, monitoruje a pripomienkuje stav verejných priestorov, aby boli bezbariérové a vyhovujúce i peším. Cyklokoalícia je zastúpená aktívnymi cyklistami, architektmi aj ľuďmi, ktorí sa zaoberajú verejnými priestormi a podporujú lepšie podmienky pre mestských cyklistov a chodcov v našom meste.

Čítajte tiež: Menej áut, viac cyklistov aj väčší komfort pre chodcov. Tak má po novom vyzerať Banskobystric­ká ulica

FOTO: ILUSTRAČNÁ

CYKLOKOALÍCIA
1
Galéria
Zdroj: Cyklokoalícia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM