Martin Zvolensky Hokej

Zmeny v belasej šatni

Slovenské extraligové kluby pred play off nakupovali. Výnimkou nebol ani bratislavský Slovan. Belasý dres opäť oblečie Marek Uram a slovanistom sa stal aj ďalší Kanaďan.

Po dvoch rokoch strávených v extraligovom hokejovom klube MHC Martin sa do Slovana Bratislava vrátil Marek Uram. Skúsený 36-ročný útočník sa s vedením belasých dohodol na zmluve do konca aktuálnej sezóny. Naopak v klube sa rozlúčili s Ľubomírom Vaicom a českým legionárom Tomášom Demelom.
„Marek mal s Martinom dohodu, že v prípade zaujímavej ponuky môže na play off z klubu odísť,“ informoval TASR generálny manažér Slovana Maroš Krajči. „Tým, že sme uvoľnili Ľuba Vaica, ktorý dostal ponuku zo švédskeho Västerasu, kde mu zároveň garantovali aj pôsobenie na budúci rok, sme museli nájsť skúsenú náhradu. Veríme, že Marek takýmto hráčom je, že sa jeho prítomnosť na ľade prejaví hlavne v presilovkách, pretože tie v play off bývajú rozhodujúce. S Marekom sme sa dohodli predbežne do konca tejto sezóny a potom sa uvidí. Som presvedčený, že pre Slovan je to správna voľba.“
Uram by sa mal prvý raz v slovanistickom drese predstaviť už v utorok, keď Slovan zavíta práve do Martina. V Turci odohral Uram dve sezóny, v tej prvej jeho tím stroskotal vo štvrťfinále play off na Slovane (1:4 na zápasy), v druhej sa s Martinom tešil z tretieho miesta. V prebiehajúcej sezóne odohral za MHC, kde po odvolaní trénera Júliusa Pénzeša chvíľu pôsobil aj ako hrajúci asistent, 47 zápasov a dosiahol v nich 39 bodov (10+39). Góly sa od neho čakajú aj v Slovane, za ktorý hral tri sezóny a vybojoval s ním dva majstrovské tituly (2006/07 a 2007/08). Pri tom prvom sa mu mimoriadne darilo v produktivite, v 67 zápasoch zaknihoval 84 bodov (43+41).
Vaic na slovenských klziskách pôsobil okrem Slovana v dresoch rodnej Spišskej Novej Vsi, Košiciach a Poprade. Okrem viacerých zahraničných angažmánov odohral deväť zápasov aj v zámorskej NHL za Vancouver Canucks. Generálny manažér švédskeho druholigového VIK Västeras Niklas Johansson si od príchodu Vaica sľubuje výrazné posilnenie ofenzívy. Okrem Vaica do tímu pribudol aj ďalší Slovák Jaroslav Jabrocký, ktorý bol v aktuálnej sezóne najproduktívnejším hráčom MHC Martin (27+20). „Vaic je kompletný hráč, ktorý má okrem vzrastu všetko. Hľadali sme hráčov, ktorí nám môžu pomôcť v ofenzíve a myslím si, že Vaic je presne tým hráčom, aký nám chýbal,“ uviedol Johansson pre klubovú stránku.
Demel sa po čase opäť predstaví v českej extraligy, kde si oblečie dres Mladej Boleslavi. Tridsaťdvaročný útočník prišiel do Slovana v sezóne 2009/10, pričom v aktuálnom ročníku pre veľkú maródku v obranných radoch Slovana hrával aj na poste obrancu. Na Slovensku pôsobil Demel ešte v Spišskej Novej Vsi a legionársky chlebík si vyskúšal aj v ruskom Togliatti.

Bratislavčania získali po Marekovi Uramovi aj ďalšieho kanadského hokejového obrancu Joea Rulliera, rodáka z Montrealu.
Ako informovala oficiálna stránka klubu, kanadský bek podpísal so Slovanom kontrakt do konca sezóny. Tridsaťjedenročného Rulliera draftoval zámorský klub Los Angeles Kings z celkového 113. miesta v 5. kole, no v profilige si nikdy nezahral. Osem rokov hral v nižšej AHL a v roku 2008 obliekal dres švajčiarskeho Klotenu. Vyskúšal si aj fínsku SM-liigu, kde pôsobil v tímoch Hameenlinnu a Jokerit Helsinki.

zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM