Aktualizované Nina Táborská Rôzne

Zmeny na Obchodnej pokračujú aj v roku 2016. Kto odchádza z jednej z najrušnejších ulíc tento raz?

Azda nie je v Bratislave iná ulica, kde by sa nájomníci striedali tak rýchlo, ako na Obchodnej. Koncom roka na jednej z najrušnejších ulíc pribudlo aj zatvorilo hneď niekoľko prevádzok. Tento rok sa ku končiacim už stihla pridať aj ďalšia. Nepotešia sa najmä milovníci čerstvého pečiva a raňajok.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny na Obchodnej pokračujú aj v roku 2016. Kto odchádza z jednej z najrušnejších ulíc tento raz?
Zdroj: Dnes24.sk

Rakúska spoločnosť Ankerbrot je minulosťou. Čo pribudnie na jej mieste je zatiaľ otázkou.

Kebaby a klenotníctva

Tak veľa Bratislavčanov opisovalo ešte prednedávnom známu Obchodnú ulicu, ktorá sa tiahne od Michalskej brány až po Kollárovo námestie. Obchodná však v poslednej dobe prechádza niekoľkými väčšími zmenami a revitalizáciou. A nemáme na mysli len jej čistenie a nové smetné koše. Svoje priestory „vyčistili“ aj niektorí nájomcovia.

V minulom roku odišli veľké značky ako New Yorker, Calliope či Intimissimi. Skončili aj napríklad Segue, predajňa talianskych kabeliek, tašiek a kufrov.

Pribudli však dánsky obchod s doplnkami Tiger, ktorý nie tak dávno našiel svoje miesto aj v OC Eurovea a teší sa veľkej obľube. Pribudla tiež CCC obuv a úplný nováčik na bratislavskom trhu – Candy Manufactory, ktorý predstavuje obchod so sladkosťami a cukrovinkami z Ukrajiny. Manufaktúra láka karamelovou vôňou, v predajni vyrábajú cukríky a následne ich v rôznych tvaroch a baleniach predávajú.

O pekárne na Obchodnej nie je núdza. Vkusnú a štýlovú prevádzku otvoril Starý mlyn, sídli tu tiež Naglreiter a bagety vám ponúkne aj Subway. „Rakúska jednotka“ Anker sa pri konkurencii neudržala. Nejde však o prvú prevádzku Anker, ktorú v Bratislave zatvorili. Kedysi bola súčasťou bratislavského letiska, neskôr mala vzniknúť v nákupnom centre Shopping Palace, k čomu nedošlo. Ich čerstvé pečivo a pochúťky si však môžete aktuálne vychutnať napríklad v OC Central.

Či postupne Obchodná príde aj o veľakrát skloňované kebaby je otázne, nájomcovia sa tu však za posledný rok dramaticky menia. Napríklad v týchto dňoch pribudol Štartér Pub, ktorý sľubuje, že bude najlacnejším v meste.

Prečítajte si tiež: Čistejšia Obchodná aj Poštová? Aktívne sa na tom pracuje

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM