Rôzne Správy

Žlté pokladničky Hodiny deťom opäť zaplavili Bratislavu aj celé Slovensko

V uliciach viac ako 450 miest a obcí sa koná pokladničková zbierka Hodiny deťom na podporu projektov pre deti a mladých ľudí. Na dobrú vec môžu okoloidúci prispieť ľubovoľnou sumou.

Ilustračný obrázok k článku Žlté pokladničky Hodiny deťom opäť zaplavili Bratislavu aj celé Slovensko
Zdroj: TASR

Vyše 6000 dobrovoľníkov so žltými pokladničkami a maskotom Hugom zaplavilo v piatok 10. novembra Slovensko. V uliciach viac ako 450 miest a obcí sa koná pokladničková zbierka Hodiny deťom na podporu projektov pre deti a mladých ľudí. Na dobrú vec môžu okoloidúci prispieť dobrovoľníckym tímom ľubovoľnou sumou.

Pokladničky s holografom

Organizátori kladú dôraz na to, aby dobrovoľníci pokladničkovej zbierky boli jasne identifikovateľní. „Majú zo sebou pokladničky zapečatené holografickou známkou, identifikátory, na základe ktorých viete aj podľa čísla dobrovoľníka identifikovať, ak by sa vyskytol problém,“ vysvetlil správca Nadácie pre deti Slovenska Ondrej Gallo. Ďalej upozorňuje, že každá dobrovoľnícka skupina má so sebou aj kópiu povolenia na zbierku od ministerstva vnútra.

Celoročná verejná zbierka

Vyzbierané peniaze sú rozdeľované cez grantový program, do ktorého sa môžu prostredníctvom projektov prihlasovať mimovládne organizácie, združenia, školy a ďalšie subjekty. O tom, komu sú pridelené finančné prostriedky, rozhodujú grantové komisie zložené z odborníkov, ktorí sa problematike detí a mladých ľudí dlhodobo venujú.

Hodina deťom je celoročná verejná zbierka a najstarší program Nadácie pre deti Slovenska, ktorý od roku 1999 podporuje projekty pre deti a mladých ľudí na celom Slovensku. Darcom sa môže stať ktokoľvek prispením do žltej pokladničky počas zbierky v uliciach alebo celoročne zaslaním SMS v hodnote štyri eurá na číslo 800. Zbierke, prostredníctvom ktorej sa v priebehu 18 rokov podarilo podporiť 1753 projektov, možno venovať i online dar cez www.hodinadetom.sk.

Tohtoročná kampaň vyvrcholí televíznou šou plnou známych hostí v réžii Lukáša Zednikoviča a so scenárom Tomáša Hudáka. Program odvysiela RTVS na Jednotke v sobotu 16. decembra o 20.20 h.

Užitočné projekty

Kam putujú peniaze z Hodiny deťom, ktorej ambasádorkou je od roku 2015 herečka Helena Krajčiová, môžu záujemcovia počas celého roka sledovať v online aplikácii projektov na stránke Nadácie pre deti Slovenska. Figurujú tam projekty, ktoré pomáhajú deťom prekonať ťažké obdobie v živote – napríklad rozvod rodičov, sociálne ťažkosti, projekty podporujúce deti so zdravotným znevýhodnením či projekty, ktoré pomáhajú rozvíjať schopnosti, talenty a motiváciu detí.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM