ts Rôzne

Žltá stužka: Potrebujem priestor, nie som agresívny

V zahraničí dobre známa žltá stužka umožňuje majiteľom psíkov dopriať im lepší životný štandard. Vďaka nej môžu už z diaľky upozorniť iných psičkárov na to, že ich psík potrebuje priestor.

Ilustračný obrázok k článku Žltá stužka: Potrebujem priestor, nie som agresívny
11
Galéria

Stretli ste v parku psíka so žltou stužkou a neviete, čo to znamená? Tento psík potrebuje priestor. V žiadnom prípade ale nemusí ísť o agresívneho psí­ka.

Potrebujem priestor

Ak má na sebe psík uviazanú žltú stužku, rešpektujte to, nepribližujte sa k nemu a nechajte mu priestor. Pravdepodobne má psík zdravotné problémy alebo môže mať zlé skúsenosti s inými psami z minulosti.

Stužka žltej farby sa priväzuje spravidla na vôdzku psíka. Stretnúť ale môžete aj psíkov so žltým motýlikom na obojku alebo žltou šatkou.

Žltá stužka môže upozorňovať na:

  • psík má zdravotné problémy alebo sa zotavuje po operácii
  • psík má zlé skúsenosti so psami alebo ľuďmi zo svojej minulosti, nerád sa teda kontaktuje, bojí sa ich alebo nemá rád ich prítomnosť
  • pes bol práve adoptovaný z útulku alebo prišiel z karanténnej stanice, zvyká si na nové prostredie, nových ľudí, ešte je neistý
  • pes prechádza výcvikom, nie je vhodné ho rozptylovať
  • psík je starý, potrebuje svoj pokoj a priestor
  • fenka sa hára, majiteľ si neželá kontakt so psom
  • výchova psíka bola nezvládnutá, majiteľ psíka neovláda, nevie predpokladať jeho reakcie

Nech už má psík akýkoľvek dôvod k noseniu žltej stužky, rešpektujte, že potrebuje priestor a doprajte mu ho aj za cenu toho, že váš psík sa chce veľmi hrať. Kontakt s takýmto psíkom by nemusel mať šťastný koniec. Majiteľ psíka so žltou stužkou vašu ohľaduplnosť ocení.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM