Michaela Katonová Od Vás

Zlé parkovanie sa v hlavnom meste neodpúšťa. Pozrite si výber TOP 10

Parkovanie v Bratislave je kapitola sama o sebe. Ak za zlé parkovanie môže neschopnosť vodiča, v hlavnom meste nečakajte pochopenie. Vodič nevhodne zaparkovaného auta si okrem papuče môže nájsť aj štipľavý odkaz za stieračom, prípadne fotku na sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku Zlé parkovanie sa v hlavnom meste neodpúšťa. Pozrite si výber TOP 10
Zdroj: Dnes24.sk

Parkovanie na chodníku, na trávniku, ceste či nevyznačenom mieste je každodennou realitou pre všetkých vodičov aj chodcov v hlavnom meste. Zväčša vedie k odtiahnutiu. Niekedy však spravodlivosť berú do rúk i okoloidúci. Na sociálnych sieťach funguje niekoľko skupín, kde môžu ľudia zdieľať svoje „zážitky“ so zlým parkovaním. Každý deň pribúdajú desiatky fotiek a mnohé z nich sú práve z hlavného mesta.

Všeobecne obľúbené je parkovanie cez dve či dokonca tri parkovacie miesta. Vodiči sa neštítia ani miest pre invalidov či rôznych zákazov.

Najlacnejšia je papuča

Mestská polícia v Bratislave eviduje v priemere sto odtiahnutí za týždeň. Cena za odtiahnuté motorové vozidlo je 99 eur. K cene za odtiahnutie vozidla je ešte potrebné prirátať pokutu vo výške približne 50 eur v závislosti od závažnosti priestupku.

Plateniu sa vodič nevyhne ani v prípade, ak stihne zabrániť odvozu vozidla. Najlacnejšie vyjde, ak si nájdete papuču. To sa zväčša stáva majiteľom automobilov v obytných štvrtiach, kde sa nerátalo s tak výrazným nárastom automobilov, ako napríklad Petržalka či Vrakuňa. Výnimkou však nie sú ani podzemné garáže v nákupných centrách, kde je miesta dostatok.

Prečítajte si tiež: Parkovanie v Starom Meste bude naďalej zabezpečovať BPS Park. Spoločnosť zaplatí viac ako dvojnásobok pôvodnej ceny

Zdroj foto: Parkuješ ako…

Parkovanie v Bratislave
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM