Rôzne

Zistili sme za vás, ako budú počas dvoch septembrových sviatkov otvorené obchody a nákupné centrá v Bratislave

Prichádza september a s ním aj dva sviatky Deň Ústavy SR a Sedembolestná Panna Mária, čo znamená ďalšie voľno. To však neplatí pre zamestnancov obchodov a nákupných centier. 1. a 15. septembra budú takmer všetky reťazce a „obchoďáky“ otvorené podľa bežných otváracích hodín, až na niekoľko výnimiek.

Ilustračný obrázok k článku Zistili sme za vás, ako budú počas dvoch septembrových sviatkov otvorené obchody a nákupné centrá v Bratislave
Zdroj: TASR

1. septembra oslavujeme štátny sviatok Deň Ústavy Slovenskej republiky a na 15. septembra pripadá deň pracovného pokoja v podobe sviatku Sedembolestnej Panny Márie. No pre väčšinu ľudí to predovšetkým znamená, že nemusia ísť do práce. Mnoho pracujúcich si tak môže užiť dva voľné dni.

Na Slovensku platí, že počas niektorých sviatkov sú obchody a nákupné centrá zatvorené, to však neplatí pre dva, ktoré pripadajú na 1. a 15. september. Väčšina obchodných prevádzok bude počas týchto sviatkov otvorených ako iné bežné dni, ale nájdu sa aj výnimky. Dávajte si preto pozor, aby ste neprišli pred predajňu a zistili, že je zatvorené.

Obchodné reťazce

Lidl, Kaufland, Hypernova, Tesco, Carrefour, Metro, Billa, Terno budú mať 1. septembra a 15. septembra otvorené podľa bežných otváracích hodín.

Moja Samoška: Deň Ústavy Slovenskej republiky, 1.9. a Sedembolestná Panna Mária, 15.9.– Moja Samoška Westend na Lamačskej ceste a na Špitálskej ulici zatvorená, ostatné obchody Moja Samoška otvorené podľa bežných otváracích hodín.

Nákupné centrá

Avion Shopping Park, Aupark, Polus City Center, Bory Mall, Eurovea, Central Bratislava, Shopping Palace, budú mať 1. a 15. septembra otvorené podľa bežných otváracích hodín.

Ak sa chystáte spomínané dni na nákupy za hranice, napríklad do Rakúska, tak tam sa zmien otváracích hodín obchodov obávať nemusíte. Naši západní susedia totiž žiadne sviatky v septembri nemajú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM