Aktualizované Nina Táborská Kultúra

Zistili sme pre vás: Viete kto všetko zavíta do Bratislavy v novom roku? Na týchto koncertoch môžete byť aj vy

Rok 2015 prinesie do Bratislavy hneď niekoľko speváckych hviezd svetového formátu. Pozrite si prehľad tých najzaujímavejších koncertov, ktoré si v hlavnom meste budete môcť vychutnať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Zistili sme pre vás: Viete kto všetko zavíta do Bratislavy v novom roku? Na týchto koncertoch môžete byť aj vy
Zdroj: TASR

5. február, Delilah

Dlho očakávaný koncert britskej speváčky Delilah sa nakoniec uskutoční 5. februára v bratislavskom MMC. Ešte predtým, ako si umelkyňa zaspieva s legendárnym Princom. Delilah je jednou z najvýraznejších predstaviteliek aktuálnej britskej dubstepovej a neosoulovej scény. Na Slovensko prichádza po prvýkrát.

9. február, Sabaton + special guests

Škandinávski hrdinovia prichádzajú do Bratislavy. Sabaton je švédska Heavy metalová hudobná skupina, ktorá začiatkom roka 2015 prinesie celkom novú šou a tiež špeciálnych hostí, ktorými budú Delain a Battle Beast. Posledný klubový koncert Sabaton v Bratislave ešte v roku 2013 bol vypredaný ešte v predpredaji.

20. február, Ennio Morricone

Oskarový tvorca filmovej hudby má v hlavnom meste vystúpiť aj so symfonickým orchestrom a veľkým speváckym súborom. Maestro bol z dôvodu nečakaného predĺženia poúrazovej rekonvalescencie nútený dvakrát presunúť termín koncertu a napokon vystúpi 20. februára v Slovnaft aréne. Ennio Morricone zložil hudbu k viac ako 500 filmom, dostal desiatky ocenení za svoju filmovú hudbu a bol 5-krát nominovaný na Oscara.

23. február, Yann Tiersen

Francúzsky skladateľ a multiinštrumen­talista Yann Tiersen, známy autor hudby k filmom Amélia z Montmartru či Good Bye Lenin!, sa už 23. februára predvedie v Ateliéri Babylon aj s výberom toho najlepšieho z jeho 20-ročnej hudobnej tvorby. Ide o skladateľove premiérové vystúpenie v Bratislave. Na Slovensku sa predtým objavil len raz na festivale Pohoda v roku 2012. Umelec má na svojom konte už 15 albumov.

25. február, Lordi

Heavy metalisti si prídu koncom februára na svoje! Fínske zoskupenie Lordi, ktoré sa preslávilo tým, že vyhralo Eurovíziu, príchádzajú do Bratislavy. Hudobné zoskupenie je dnes označované za celosvetovú atrakciu. Už 25. februára Fíni preoblečení za príšery odohrajú poriadny koncert v Majestic Music Clube.

27. február, Katy Perry – The Prismatic World Tour

Svetová superstar Katy Perry sa koncom februára predstaví v Slovnaft Aréne v Bratislave s ako ho opísal Financial Times „najšialenejším, najlepším a najzábavnejším koncertom roku.“ Minulý rok speváčka vydala svoj tretí štúdiový album s názvom „PRISM“, ktorý vyšiel v októbri 2013. Známa skladba, „Roar“ sa stala celosvetovým hitom. Umiestnila sa na prvom mieste v rebríčku iTunes v 96 krajinách.

18. apríla, Robbie Williams – Let me entertain you tour

Bratislava sa opäť môže tešiť na návštevu pop hviezdy. 18. apríla sa v rámci Let Me Entertain You Tour v bratislavskej Slovnaft Arene predstaví anglický spevák, skladateľ a príležitostný herec Robbie Williams. Zaradil sa medzi pop hviezdy svetového formátu s miliónmi fanúšikov.

15. apríl, NNEKA

Všetkých, a najmä tých, ktorým sa v roku 2012 neušlo miesto na koncerte nemecko-nigérijskej speváčky Nneky, rozhodne poteší správa, že Soulová a hiphopová umelkyňa prirovnávaná k Lauryn Hill či Macy Gray, sa opäť vráti na Slovensko. Na koncete v bratislavskom Ateléri Babylon okrem staršej tvorby predstaví slovenskému publiku aj celkom nový album Fairy Tales, ktorý má vyjsť v polovici marca. V poradí ide už o štvrtý album úspešnej speváčky.

21. apríl, Bonnie Tyler

V bratislavskej Aegon aréne sa predvedie speváčka, ktorá začala kariéru v roku 1970 víťazstvom v speváckej súťaži. V tom období, ešte ako teenagerka vystupovala so skupinou „Bobbie Wayne and The Dixies“. Bonnie Tyler sa so svojim zachrípnutým hlasom predvedie už na konci apríla.

23. apríl, Tomáš Klus – Proměnamě Tour 2015

Hoci nepatrí medzi svetovoTomáš Klus predstavuje v posledných rokoch český hudobný fenomén. Na Slovensku sa opäť predstaví aj so svojou Cílovou skupinou už na jar 2015. Pohodovú hudbu českého hudobníka si môžete vychutnať v bratislavskej športovej hale Pasienky. Chystaný koncert prinesie nie len vynovený repertoár a nové skladby, ale aj o približne 30 minút dlhšie vystúpenie.

Lístky na všetky koncerty si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM