Tomáš Stupavský Samospráva

Zima robí opäť neplechu. Kvôli hustému sneženiu mešká MHD 10 až 20 minút

Dnes sme sa opäť prebudili do zasneženého rána a ako to už v Bratislave býva zvykom, ihneď sa situácia na cestách začala komplikovať. Od rána sú v prevádzke všetky posýpacie vozidlá, no napriek tomu sneh robí bratislavskej MHD značné problémy.

Ilustračný obrázok k článku Zima robí opäť neplechu. Kvôli hustému sneženiu mešká MHD 10 až 20 minút
Zdroj: TASR

„Celomestský posyp už bol vykonaný o 07.00 h. ráno, no sneženie pretrváva, čiže cesty stále pokrýva nový sneh. Napriek tomu všetky linky bratislavskej MHD premávajú, no niektoré až s 15 minútovým meškaním. Dôvodom je, že zasnežené komunikácie zhusťujú premávku a preto vodiči musia jazdiť opatrnejšie a so zvýšenou obozretnosťou,“ informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Od rána je už v pohotovosti 54 vozidiel zimnej údržby a 89 pracovníkov, ktorí čistia chodníky a autobusové zastávky.

„Už o 07.00 h. bol vykonaný posyp v kopcovitých terénoch a následne o 07.30 sa vykonal už aj celomestský posyp. V teréne sú všetci zamestnanci zimnej údržby. Mesto bude počas celého dňa stav počasia neustále monitorovať a reagovať na vzniknuté situácie súvisiace so zjazdnosťou komunikácií a verejných priestranstiev,“ povedala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

K opatrnosti vodičov a chodcov vyzýva aj polícia. „Pre bezpečný príchod do cieľa cesty je potrebné na cestných komunikáciách zvýšiť pozornosť, v takomto počasí rýchlosť znížiť a dodržať bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami. Na zvýšenú opatrnosť vyzývame aj chodcov ako ďalších účastníkov cestnej premávky. Pri prechádzaní cez vozovku sa treba presvedčiť či sa v blízkosti nenachádza vozidlo, do jazdnej dráhy ktorého by ste mohli vkročiť,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Podľa informácií polície sú všetky cesty v Bratislavskom kraji prejazdné.

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM