Maros Palesch Kultúra

Židovské piesne a flamenco v Starom Meste

BRATISLAVA - STARÉ MESTO, 22.07.2011. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto pozýva všetkých Staromešťanov a návštevníkov mestskej časti tento víkend na ďalšie podujatia v rámci Kultúrneho leta 2011.

V piatok 22. júla 2011 o 18.00 hod. sa v altánku na Hviezdoslavovom námestí predstaví barytonista Ervín Schönhauser so Židovskými piesňami.

Ervín Schönhauser sa roky intenzívne venuje interpretácii židovského folklóru – piesňam v jazyku jidiš, ivrit a v hebrejčine. Pochádza z Topoľčian, z ortodoxnej rodiny, ktorá zažila utrpenie holokaustu. Jeho neopakovateľný prednes pramení z hlbokého poznania kultúry i z osobnej trpkej skúsenosti. Spolupracuje s viacerými poprednými slovenskými umelcami a účinkuje nielen na domácich pódiách, ale aj v zahraničí. Na koncerte vystúpi s akordeonistkou Soňou Radulovou.

V nedeľu, 24. júla o 18.00 hod. v altánku na Hviezdoslavovom námestí uskutoční koncert Martin Bies & Flamenco Clan – Flamenco v nefalšovanej podobe.

Koncert flamenco skupiny Martin Bies & Flamenco Clan. Skupina hrá španielske flamenco v štýle Paca de Luciu, koncertovali napríklad na Sziget festivale 2007 /Budapešť/, Filmfestivale St. Pőlten 2003,2004 /A/, Festivale Iberica 2007 /ČR/, Cap a lest 2007 /SR/ a odohrali mnohé turné po Českej a Slovenskej republike, Rakúsku a Maďarsku.

Koncerty sú súčasťou Kultúrneho leta 2011 v Starom Meste a vstup je voľný.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš HALÁN

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM