Rôzne Správy

Žiaci vo Vrakuni si môžu zacvičiť v novom fitparku

Hlavné mesto pokračuje v budovaní obľúbených workoutových zariadení. Tešiť sa môžu už aj deti vo Vrakuni, kde pribudol nový fitpark.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci vo Vrakuni si môžu zacvičiť v novom fitparku
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Hlavné mesto prostredníctvom mestskej organizácie Generálny investor Bratislavy (GIB) vybudovalo nový fitpark v mestskej časti Vrakuňa, ktorý sa nachádza priamo v areáli Základnej školy na Žitavskej ulici. Žiaci si tak budú môcť spestriť voľný čas cvičením na obľúbených workoutových zostavách.

Ide o víťazný projekt Občianskeho rozpočtu na tento rok v oblasti kultúra a šport, o ktorom verejnosť rozhodla formou hlasovania na začiatku tohto roka. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

„Koncom leta sme začali budovať tri exteriérové fitnes zariadenia pre deti a jednu workoutovú zostavu s bezpečnostnou dopadovou plochou. Práce boli ukončené ešte v októbri, pričom deti môžu tieto zostavy už plnohodnotne využívať,“ informoval riaditeľ GIB Vladimír Gašperák. Medzi obľúbenými fitnes zariadeniami sú ari-walker, bicykel, stepper či zostavy na posilňovanie.

Workout aj v Novom Meste

Hlavné mesto tak pokračuje v budovaní týchto obľúbených zostáv na cvičenie, ktoré sú súčasťou detských ihrísk či sídlisk. Niekoľko takýchto workoutových zostáv zameraných na street workout, fitness a freestyle cvičenie s vlastnou váhou tela bolo nedávno vybudovaných aj v mestskej časti Nové Mesto, ktorých vybudovanie taktiež realizovala mestská organizácia GIB.

Zostavy boli vybudované vo vnútrobloku na ulici Československých parašutistov a na Nobelovej ulici v blízkosti detského ihriska. Obe zostavy sú zamerané na cvičenie s vlastnou váhou tela – tzv. street workout zostavy.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM