Tomáš Stupavský Rôzne

Žiaci s autizmom v škole na Hálkovej ulici dostali novú výtvarnú učebňu

Žiaci špeciálnej základnej školy a základnej školy pre deti s autizmom na Hálkovej ulici v Bratislave môžu oddnes využívať vynovenú učebňu výtvarnej výchovy. Rekonštrukciu triedy i jej nové zariadenie zabezpečila pre školu dobročinná organizácia 1. Lions Club Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci s autizmom v škole na Hálkovej ulici dostali novú výtvarnú učebňu
Zdroj: TASR

„Odstránili sme starú omietku, naniesli novú a steny nanovo vymaľovali. Takisto sme vybavili triedu novým nábytkom,“ priblížil premenu interiéru prezident 1. Lions Clubu Bratislava Tomáš Zajac. Náklady vyčíslil na tisíc eur. „Použili sme časť peňazí, ktoré sme získali prostredníctvom minuloročného charitatívneho golfového turnaja,“ priblížil Zajac.

V prípade spolupráce so školou pre deti s autizmom v bratislavskom Novom Meste išlo o prvý projekt, podľa Zajaca však určite nie posledný. Naznačil, že modernizáciu by si zaslúžila aj učebňa chémie. „Vyzerá to tak, že táto škola bude naším stálym partnerom a každý rok sa jej budeme snažiť niečím pomôcť,“ potvrdil prezident 1. Lions Clubu Bratislava.

Špeciálna základná škola, Základná škola pre žiakov s autizmom nesie svoj terajší názov od roku 2008. Deťom s autizmom a mentálnym postihnutím sa škola venuje už od roku 1956, od roku 1974 sídli na Hálkovej ulici v bratislavskom Novom Meste.

Organizácia 1. Lions Club Bratislava vznikla v roku 1991 a odvtedy sa podieľa na rôznych charitatívnych aktivitách nielen v hlavnom meste, ale aj po celom Slovensku. Ide napríklad o pomoc pri budovaní detských domovov, ako aj pomoc v zdravotníctve pri projektovaní, nákupe a zabudovaní lekárskych zariadení.

Združenie je členom Medzinárodnej asociácie Lions Clubov – najväčšej a najaktívnejšej dobročinnej organizácie na svete. Spája okolo 1,8 milióna členov v 42.000 kluboch v takmer 200 krajinách sve­ta.

Asociácia vznikla v USA v roku 1917. Medzi hlavné aktivity celosvetového hnutia patria: starostlivosť o zrakovo, sluchovo, telesne a duševne postihnutých, trvalá podpora v oblastiach hladu v Afrike, protidrogové aktivity a iné.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM