Alexandra Húsková Rôzne

Žiaci počas tretej OLOmpiády vyzbierali 24 ton plastu a 148 ton papiera

Počas 3. ročníka projektu OLOmpiáda sa bratislavským školákom podarilo v školskom roku 2014/2015 vyzbierať 24 ton plastu, čo je o päť ton viac ako v predchádzajúcom školskom roku, a 148 ton papiera, čo je o 33 ton viac. OLOmpiáda je zábavno-vzdelávací program pre žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci počas tretej OLOmpiády vyzbierali 24 ton plastu a 148 ton papiera
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk

Počas všetkých ročníkov sa podarilo vyzbierať žiakom materských, základných a špeciálnych škôl v hlavnom meste sa podarilo vyzbierať takmer 66 ton plastu a 400 ton papiera.

Oficiálnym víťazom 3. ročníka projektu, ktorý bol vyhlásený dnes vo veľkom finále, sa stala v počte získaných bodov Spojená internátna škola Svrčia. Na druhom mieste sa umiestnila Základná škola (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Trnková a tretia skončila Špeciálna škola Karpatská. Z materských škôl sa najlepšie umiestnila MŠ Dudvážska. Z hľadiska zberu plastu i papiera boli zas najlepší žiaci zo ZŠ Trnková.

„Myšlienka OLOmpiáda, neseparuj sa – separuj! rezonovala počas celého roka vo forme súťaží a podujatí pre deti s cieľom naučiť ich správne nakladať s komunálnym odpadom, osvojiť si témy ako recyklácia, ochrana životného prostredia a separácia odpadu,“ priblížila Karin Zvalová, marketingová špecialistka bratislavskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), ktorá projekt organizuje.

Deti sa zúčastnili na piatich výchovno-vzdelávacích podujatiach a na veľkom finále. Navštívili napríklad bratislavskú ZOO, filmový festival, spaľovňu odpadu či spoznali príbeh plastovej fľaše, alebo ako funguje smetiarske auto.

Projekt OLOmpiády združuje už 106 bratislavských materských, základných a špeciálnych škôl, čo predstavuje 20.200 detí. Jeho cieľom je prostredníctvom detí osloviť dospelých a naučiť ich triediť odpad.

Medzi stálych podporovateľov projektu patria moderátorka Adela Banášová, spisovateľ Daniel Hevier, hokejista Zdeno Cíger, cestovateľ Ľuboš Fellner a ďalšie osobnosti spoločenského a kultúrneho života na Slovensku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM