Správy

Železnice upozorňujú na plánované obmedzenia. Z Petržalky nepôjdu vlaky do Rakúska

Do Rakúska sa z petržalskej vlakovej stanice zajtra v čase od 7:00 do 17:00 hod. nedostanete. Železnice budú vykonávať výlukové práce.

Ilustračný obrázok k článku Železnice upozorňujú na plánované obmedzenia. Z Petržalky nepôjdu vlaky do Rakúska
6
Galéria
Zdroj: TASR

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) informujú, že v sobotu 24. júna, v čase od 7:00 do 17:00 hod, budú realizovať výlukové práce v medzistaničnom úseku Kittsee (Rakúsko) – Bratislava-Petržalka a v železničnej stanici Bratislava-Petržalka.

Namiesto vlakov autobusy

V rámci tejto výluky sa na slovenskej strane v uvedenom medzistaničnom úseku a v ŽST Bratislava-Petržalka zrealizujú činnosti spojené s údržbou železničnej infraštruktúry. „Vykonáme navarenie srdcovky vo výhybke č. 36, vymeníme podvaly vo výhybke č. 20 a č. 22 a odstránime porasty v blízkosti prechodového prierezu koľaje,“ doplnila hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajný medzistaničný úsek, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečí dopravca ZSSK.

Výluka na Predmestí

Železnice zároveň informujú o výlukových prácach v železničnej stanici Bratislava-Predmestie, ktoré sa budú realizovať od 26. júna do 30. augusta 2017.

„V rámci tejto výluky sa zrealizuje komplexná rekonštrukcia nástupišťa, železničného zvršku koľají č. 1 a č. 2 a úprava trakčného vedenia,“ informuje Pavliková s tým, že výluka 1. staničnej koľaje bude trvať nepretržite do 31. júla a výluka 2. staničnej koľaje bude trvať nepretržite do 30. augusta.

Ilustračný obrázok

Železničná stanica v Petržalke
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM