Správy

Železnice pred ďalším predĺženým víkendom opäť posilnia najvyťaženejšie vlaky

Aj ďalší májový predĺžený víkend využije veľa ľudí na cestovanie naprieč Slovenskom. Železnice sa na zvýšený nápor cestujúcich pripravili posilnením 13 vlakov o 15 vozňov.

Ilustračný obrázok k článku Železnice pred ďalším predĺženým víkendom opäť posilnia najvyťaženejšie vlaky
Zdroj: TASR

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pred ďalším predĺženým víkendom opäť posilňuje najvyťaženejšie vlaky. Najväčší záujem je už tradične o vlaky InterCity a rýchliky – v piatok 5. mája smerom z Bratislavy do Košíc a v pondelok 8. mája opačne.

Lístky v predaji

Na základe skúseností z minulého predĺženého víkendu dostanú najvyťaženejšie IC vlaky v piatok 5. mája pridané celkovo 3 vozne (IC 513 z Bratislavy, odchod 15:47 hod. do Košíc, príchod 20:29 hod. bude dlhší o 2 vozne a IC 523 z Bratislavy, odchod 11:33 hod. do Košíc, príchod 16:44 hod. o 1 vozeň) a 8. mája celkovo 2 vozne (po jednom vozni pre IC 522 z Košíc, odchod 11:16 hod. do Bratislavy, príchod 16:27 hpd. a IC 524 z Košíc, odchod 17:16 hod. do Bratislavy, príchod 22:27 hod.). ZSSK prispôsobila svoju ponuku aj narastajúcemu záujmu o cestovanie v 1. triede.

Cestovné lístky na posilnené vlaky sú v predaji a dostupné v pokladniciach aj cez internet. ZSSK odporúča cestujúcej verejnosti, aby si v záujme osobného komfortu včas zabezpečila miesto na sedenie. Bratislava24.sk informoval Tomáš Kováč, riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK.

Obsadenosť vybraných vlakov počas najbližšieho predĺženého víkendu (na 50 a viac percent):

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM