Správy

Železnice môže vyjsť čistenie vlakov v Žiline, Bratislave a Zvolene takmer 15 miliónov eur

Čistenie bude pre ZSSK vo všetkých troch regiónoch zabezpečovať bratislavská spoločnosť Euroclean. Dodávateľ by mal pre železničiarov zabezpečovať okrem iného napríklad čistenie osobných a prípojných vozňov či elektrických a motorových jednotiek.

Ilustračný obrázok k článku Železnice môže vyjsť čistenie vlakov v Žiline, Bratislave a Zvolene takmer 15 miliónov eur
Zdroj: Dnes24.sk

Čistenie vlakov v regiónoch Zvolen, Žilina a Bratislava môže vyjsť osobného dopravcu Železničnú spoločnosť Slovensko na takmer 15 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty. Zákazka je na obdobie dvoch rokov, ale v konečnej cene je započítaná aj opcia na ďalšie dva roky vo výške 7,5 milióna eur bez DPH. Tú dopravca môže, ale nemusí využiť.

Vyplýva to z oznámenia o výsledku súťaže, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania. Čistenie bude pre ZSSK vo všetkých troch regiónoch zabezpečovať bratislavská spoločnosť Euroclean. Tá ma na starosti čistenie a upratovanie vlakov štátneho dopravcu už od roku 2006.

Dodávateľ by mal pre železničiarov zabezpečovať okrem iného napríklad čistenie osobných a prípojných vozňov či elektrických a motorových jednotiek. Zároveň aj dezinfekciu a dezinsekciu interiérov či plnenie nádrží vodou a ich dezinfekciu. Súčasne by mal zaistiť aj vonkajšie čistenie skríň vrátane okien a odstraňovanie grafitov či tepovanie a pranie kobercov a čalúnených sedadiel.

Súťaž bola rozdelená na tri časti podľa jednotlivých regiónov. Kritériom pre výber víťaza bola ekonomicky najvýhodnejšia ponuka. V prípade súťaže na upratovanie vlakov v regióne Zvolena dostala ZSSK tri ponuky. Predpokladaná hodnota zákazky bola vo výške 1,624 milióna eur bez DPH a víťazná ponuka od spoločnosti Euroclean je v hodnote 1,619 milióna eur bez DPH.

Pre región Žiliny odhadovala ZSSK cenu vo výške 4,176 milióna eur bez DPH. Do súťaže dostala tiež tri ponuky a víťazná je vo výške 4,169 milióna eur bez DPH. Za upratovanie v regióne Bratislavy odhadoval dopravca cenu vo výške 9,2 milióna eur bez DPH. Dostal dve ponuky, z ktorých vybral tú vo výške 9,192 milióna eur DPH.

Prečítajte si tiež: Železnice zrekonštruujú takmer polstoročnú trakčnú napájaciu stanicu Bratislava – Vinohrady

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM