Rôzne

Zelená hliadka štartuje novú sezónu. Prvým cieľom bude čierna skládka v Petržalke

Už tento víkend odštartujú dobrovoľníci zo Zelenej hliadky sezónu 2018. Ako prvé sa zamerajú na čiernu skládku v Petržalke a zanedbaný chodník na Bajkalskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Zelená hliadka štartuje novú sezónu. Prvým cieľom bude čierna skládka v Petržalke
6
Galéria
Zdroj: Zelená hliadka

Minulá sezóna bola pre Zelenú hliadku náročná, ale zato mimoriadne vydarená. Zorganizovali celkovo 69 dobrovoľníckych podujatí, ktorých sa zúčastnilo takmer 700 dobrovoľníkov a tí odpracovali úctyhodných 2 097 hodín.

Dohromady vyzbierali 1 419 vriec odpadu s celkovou hmotnosťou neuveriteľných 40 ton. Zároveň odstránili niekoľko čiernych skládok a skrášlili viacero verejných priestranstiev, ako napríklad autobusové zastávky či podchody.

Začiatok sezóny

Zimná prestávka im preto určite prišla vhod. Počas nej si poriadne oddýchli, načerpali novú energiu, aby sa mohli na jar v plnej sile pustiť do novej sezóny. Tú odštartujú už počas najbližšieho víkendu (7. a 8. apríl).

V rámci prvej akcie v roku 2018 sa dobrovoľníci pozrú na čiernu skládku pri čističke odpadových vôd v Petržalke. Tú čistili už pred dvomi rokmi, ale skládka sa opäť obnovila. „My sa však nevzdávame a skládku znova vyčistíme, pričom zabezpečíme aj zahradenie priestoru nemobilnou zábranou vo forme kopy miestnej hliny,“ uvádza Zelená hliadka na facebookovom profile s tým, že stretnutie je naplánované v sobotu (7. 4.) o 9:30 hod. na autobusovej zastávke Jasovská.

Opravia zanedbaný chodník

Na druhý deň (8. 4.) sa Zelená hliadka presunie na Bajkalskú ulicu, medzi Prievozskú a Mlynské nivy, kde sa nachádza chodník v katastrofálnom stave. Rozbitý chodníček je nebezpečný pre cyklistov ako aj chodcov.

„V rámci akcie nakúpime asfalt, prinesieme vibračnú dosku a chodník zarovnáme, aby bol použiteľný pre chodcov i cyklistov,“ informuje Zelená hliadka. Dobrovoľníci sa budú stretávať na autobusovej zastávke Prístavný most o 9:30 hod. Na akciách sú vítaní všetci, ktorým naše mesto nie je ľahostajné, a chcú prispieť k tomu, aby bolo čistejšie a krajšie.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM