Správy Samospráva

Zeleň v Medickej záhrade bude onedlho krajšia. Staré Mesto ju zrevitalizuje

Odstrániť suché a polámané konáre, pri ktorých hrozí spadnutie pri väčších nárazoch vetra, chce samospráva do konca budúceho týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Zeleň v Medickej záhrade bude onedlho krajšia. Staré Mesto ju zrevitalizuje
22
Galéria

Bratislavské Staré Mesto plánuje do budúceho týždňa zrevitalizovať zeleň v Medickej záhrade. Ide predovšetkým o dreviny v okolí detského ihriska a kaviarničky pri jednom z vchodov do tohto oddychového areálu. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke.

O dva stromy menej

Odstrániť suché a polámané konáre, pri ktorých hrozí spadnutie pri väčších nárazoch vetra, chce samospráva na siedmich stromoch. Okrem toho si jeden strom vyžaduje stabilizáciu koruny, čo znamená, že sa kostrové konáre zviažu, aby sa znížilo riziko rozštiepenia stromu. Zároveň sa však budú musieť pri detskom ihrisku vyrúbať dva stromy, ktoré sú v nevyhovujúcom zdravotnom stave.

Ide o javor, ktorý je suchý, agát má zas v kmeni práchnivú dutinu a na jej mieste by mohlo dôjsť k rozštiepeniu kmeňa stromu. Mestská časť plánuje na budúci rok v Medickej záhrade orezať lipovú alej, ktorá tvorí jej centrálnu časť.

Čítajte aj: OBRAZOM: Oáza pokoja uprostred mesta. Ako vyzerá jar v Medickej záhrade

Medická záhrada
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM