Tomáš Stupavský Samospráva

Zdravotné stredisko Bebravská vo Vrakuni chcú dať do dlhodobého prenájmu

Zdravotné stredisko na Bebravskej ulici v bratislavskej Vrakuni chcú dať do dlhodobého prenájmu na dobu 30 rokov jednému subjektu. Vrakunská samospráva, ako správca objektu, už vyhlásila do 30. októbra obchodnú verejnú súťaž s podmienkou zachovania doterajšieho účelu využívania strediska.

Ilustračný obrázok k článku Zdravotné stredisko Bebravská vo Vrakuni chcú dať do dlhodobého prenájmu
Zdroj: TASR

Podľa mestskej časti je momentálne prevádzka zdravotného strediska stratová a je aj potrebné zlepšiť samotný technický stav objektu. „Ten totiž nespĺňa atribúty moderného zdravotného strediska. V tejto situácii nám môže pomôcť len silný partner, keďže mestská časť nemá toľko prostriedkov, aby to mohla zvládnuť vo vlastnej réžii,“ priblížil hovorca Vrakune Tomáš Zajac.

Poslanci mestskej časti sa na svojom septembrovom rokovaní dohodli, že minimálna cena za nájom polikliniky má byť za hlavnú podlahovú plochu strediska vo výške 40 eur za meter štvorcový (m2) na rok a za vedľajšie plochy, ako sú sklady, chodby, čakárne či WC, 25 eur za m2 na rok. Celková plocha objektu strediska je pritom 2966 m2.

Po uplynutí lehoty na predkladanie súťažných návrhov bude súťažná komisia na svojom zasadnutí otvárať a vyhodnocovať obálky s návrhmi. Komisiou vybraný účastník obchodnej verejnej súťaže podlieha ešte posúdeniu a schváleniu miestnym zastupiteľstvom.

Vrakuňa upozorňuje aj na kritériá hodnotenia súťažných návrhov. Podmienkou samosprávy je zachovanie účelu zdravotného strediska a primárnej zdravotnej starostlivosti, pričom na 20 percent pripúšťa ostatnú doplnkovú činnosť, akou sú služby pre pacientov vo forme bufetu, kaderníctva či manikúry.

Podľa mestskej časti bude mať najvyššie ponúknutá cena za ročný nájom váhu hodnotenia 49 percent. V tomto smere o niečo viac, na 51 percent, zaváži návrh koncepcie využitia, nakladania a vloženia investícií do zdravotného strediska.

Vklad investícií musí byť podľa Vrakune minimálne 550.000 eur do troch rokov od podpísania zmluvy, a to vo forme zateplenia objektu, rekonštrukcie strechy, schodiska, interiérového vybavenia či inštalácie výťahu. Zmluvné podmienky majú byť so schváleným víťazom súťaže dohodnuté do konca tohto roka.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM