Správy Samospráva

Zbavte sa nepotrebných vecí. Staré elektrospotrebiče prídu zobrať k vášmu vchodu

Staré objemné zbytočnosti rozhodne nepatria na kontajnerové stojiská. V Petržalke ich môžete odovzdať zdarma v sobotu 22. októbra.

Ilustračný obrázok k článku Zbavte sa nepotrebných vecí. Staré elektrospotrebiče prídu zobrať k vášmu vchodu
4
Galéria
Zdroj: TASR

Petržalčania majú šancu zbaviť sa nepotrebného elektroodpadu už v sobotu 22. októbra. Stačí do 19. októbra nahlásiť na miestny úrad druh a počet spotrebičov, ktoré potrebujete odviezť. Nezabudnite nadiktovať svoje meno, priezvisko, telefonický kontakt a presnú adresu.

Prídu až pred vchod

Pre spotrebič si prídu pracovníci spoločnosti Envidom až k bráne a odpad nielen odvezú, ale ho aj odborne rozoberú a ekologicky zlikvidujú. Veľká časť starých, nepotrebných či pokazených elektrospotrebičov tak neskončí v komunálnom odpade, kontajnerových stojiskách alebo na dne Draždiaka či Chorvátskeho ramena.

Odpad s obsahom škodlivín

Odovzdať môžete aj odpad s obsahom škodlivín a chemických látok. Doneste ho 15. októbra v čase od 10:30 hod. do 12:30 hod. na Ovsištské námestie 1.

Odpad môžu odovzdať len obyvatelia, ktorí nepodnikajú. Pôjde o odpad:

  • staré náterové hmoty, odpadové rozpúšťadlá, pesticídy, oleje a tuky (uzavreté v pevných obaloch)
  • batérie a akumulátory, žiarivky a iný odpad obsahujúci ortuť, vyradené zariadenia obsahujúce chlórfluorované uhľovodíky (chladničky, mrazničky), vyradené elektrické a elektronické zariadenia – elektrospotrebiče (počítače, televízory, monitory, žehličky, práčky, mixéry a podobne).

Nevyhnutná deratizácia

Petržalka poslala výzvu všetkým správcom bytových domov, školám a podnikateľom na jej území. Deratizácia verejných priestranstiev v správe mestskej časti sa začala už 10. októbra 2016.

„Jediným efektívnym spôsobom regulácie populácií škodlivých hlodavcov je vykonanie pravidelnej celoplošnej deratizácie. Tú by mali fyzické osoby – podnikatelia a právnické osoby urobiť aspoň dvakrát ročne,“ pripomína samospráva.

Čítajte aj: Smetisko pod vodou. Jazero Malý Draždiak je najmä zásluhou stavebníkov plné odpadu

Elektroodpad
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM