Jakub Haršany Samospráva

Zbavte sa nepotrebných elektrospotrebičov a zároveň aj pomôžete vlkom

Máte doma staré nefunkčné elektrospotrebiče a neviete čo s nimi? Karlovešťania sa ich budú môcť zbaviť už 17. septembra. Navyše tým aj pomôžu vlkom z bratislavskej ZOO.

Ilustračný obrázok k článku Zbavte sa nepotrebných elektrospotrebičov a zároveň aj pomôžete vlkom
Zdroj: TASR

Bratislavská mestská časť Karlova Ves informuje o jesennom zbere elektroodpadu, ktorý sa uskutoční v sobotu 17. septembra.

Kde sa dá prihlásiť

V prípade, že sa vo vašej domácnosti nachádza niečo, čo by ste najradšej vyhodili, je potrebné sa nahlásiť najneskôr do 14. septembra. Kontaktovať môžete miestny úrad v Karlovej Vsi počas úradných hodín na telefónnom čísle 02/602 59 215 alebo nepretržite e-mailom na halina.trubinyiova@karlovaves.sk alebo lucia.lickova@karlovaves.sk.

„Je potrebné uviesť druh a počet odvážaných spotrebičov, meno, priezvisko, telefonický kontakt a presnú adresu, z ktorej treba spotrebiče odviezť,“ informuje Zuzana Čavajdová z miestneho úradu.

V deň zberu musia nahlásení občania do 8. hodiny vyložiť elektroodpad do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu. „Spotrebiče nevykladajte na ulicu. Mohli by ich vziať neoprávnení zberači, neodborne ich rozobrať, nepredajné komponenty odhodiť a prispieť tak k vzniku čiernych skládok vo vašom okolí,“ informuje miestny úrad.

Prispejte na výstavbu pavilónu

Bezplatný zber elektroodpadu a jeho odvoz na ekologickú recykláciu zabezpečuje Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Karlova Ves v spolupráci so združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu Envidom.

Odovzdaním starého spotrebiča navyše pomôžete dobrej veci. Za každý kilogram venuje Envidom päť centov bratislavskej ZOO na výstavbu pavilónu pre vlkov.

Čítajte aj: Odovzdajte starý spotrebič do zberu a pomôžete vlkom v bratislavskej ZO­O!

Ilustračný obrázok

Elektroodpad
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM